fbpx
NaslovnicaCrna GoraDanas konsultacije sa roditeljima o obrazovnom sistemu

Danas konsultacije sa roditeljima o obrazovnom sistemu

Podgorica, (MINA) – Udruženje Roditelji organizovaće danas konsultacije o obrazovnom sistemu Crne Gore sa roditeljima čija djeca pohađaju vrtiće, osnovne i srednje škole u Podgorici.

Iz Udruženja Roditelji su saopštili da će roditelji imati priliku da se direktno uključe u proces planiranja reforme obrazovnog sistema od 2025-2035. godine.

Kako su naveli, partner u organizaciji prvog događaja je Glavni grad, čiji će predstavnici takođe učestvovati u konsultacijama, kako bi istakli značaj uloge lokalnih uprava u obrazovanju, u skladu sa zakonskim mogućnostima.

“Roditelji će imati priliku da nadležnima u Ministarstvu prosvjete, nauke i inovacija (MPNI) prenesu zapažanja i predloge o tome šta bi se moglo unaprijediti u obrazovnom sistemu na lokalnom i nacionalnom nivou”, kaže se u saopštenju.

Iz Udruženja Roditelji su rekli da će svi predlozi i komentari biti dostavljeni MPNI, ali i Savjetodavnom odboru inicijative “Kvalitetno obrazovanje za svu djecu u Crnoj Gori“, koji je zadužen za planiranje reforme i Strategije obrazovanja od 2025-2035. godine.

“Planiranim konsultacijama prethodio je uputnik koji je Udruženje Roditelji pripremilo u saradnji sa UNICEF-om, u okviru kojeg je više od pet i po hiljada roditelja/staratelja iz cijele Crne Gore, iskazalo stavove i sugestije o sistemu obrazovanja”, navodi se u saopštenju.

Iz Udruženja Roditelji su kazali da je Podgorica prva od sedam crnogorskih opština u kojima će biti održane konsultacije sa roditeljima.

Oni su rekli da je nakon Podgorice planirano da se o stanju u obrazovanju dodatno konsultuju roditelji iz Pljevalja, Ulcinja, Herceg Novog, Nikšića, Bijelog Polja i Bara, ali i predstavnici lokalnih uprava.

Konsultacije organizuje Udruženje Roditelji, u okviru projekta “Kvalitetno obrazovanje za svu djecu“, koji se realizuje u saradnji sa MPNI, UNICEF-om, Evropskom unijom i Fondom Ujedinjenih nacija za igradnju mira.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije