fbpx
NaslovnicaCrna GoraMarković: DPS vojnici pokazali da su ažurni na dužnosti

Marković: DPS vojnici pokazali da su ažurni na dužnosti

Podgorica, (MINA) – Ministarstvo odbrane nije iznenađeno “efikasnim” postupanjem Komisije za žalbe u predmetu načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore (VCG) Zorana Lazarevića, kazao je državni sekretar tog resora Marko Marković, navodeći da su “vojnici” Demokratske partije socijalista (DPS) opet pokazali da su ažurni na dužnosti.

Komisija za žalbe Vlade Crne Gore poništila je rješenje ministra odbrane Dragana Krapovića kojim je prekinuo aktivnu službu Lazareviću.

Marković je u reagovanju naveo da nijesu iznenađeni “efikasnim” postupanjem Komisije i njihovom meritornom odlukom po pitanju tog predmeta.

„DPS vojnici su opet pokazali da su vrlo ažurni i na dužnosti kad su u pitanju partijski interesi, pa i po cijenu zakona“, rekao je Marković.

On je ukazao da u prošloj i ovoj godini Komisija za žalbe ni po jednom predmetu nije odlučila u meritumu, već je predmete vraćala na ponovni postupak i odlučivanje prvostepenom organu, odnosno Ministarstvu odbrane, osim u slučaju Lazarevića.

„Prije žalbe koju je podnio Lazarević, 17. septembra, Komisiji za žalbe je ovo Ministarstvo dostavilo 15 žalbi po kojima još nije odlučila, među kojima ima žalbi koje su proslijeđene 12. februara“, naveo je Marković.

Kako je rekao, predsjednica Komisije Dejana Zeković će se u svom izvještaju o radu za ovu godinu moći pohvaliti da je, od imenovanja 2022. na čelu Komisije za žalbe, donijela bar jednu odluku u meritumu kad su u pitanju predmeti zaposlenih Ministarstva odbrane po kojima postupa.

„Ovakvo postupanje Zeković, bivše DPS kandidatkinje za odbornicu na listi DPS-a, koju je Predrag Bošković zaposlio u julu 2018. godine u Ministarstvu odbrane, na mjesto načelnice Direkcije za statusna pitanja, kada je “teren prepoznavao ljude”, nije iznenađujuće“, dodao je Marković.

On je kazao da Zeković vjerovatno isto pravno mišljenje u ovom predmetu dijeli sa članom Komisije Đorđem Radulovićem, kojeg je Bošković 2017. godine angažovao po ugovoru o djelu, a 2019. zaposlio u Obavještajno-bezbjednosnom direktoratu i poslije dva mjeseca rasporedio za saradnika Zeković u Ministarstvu.

Marković je rekao da očigledno da Zeković i Radulović imaju neke obaveze prema svom bivšem poslodavcu Boškoviću, „najpoznatijem DPS vojniku“.

“Da ovo nije poduhvat samo DPS vojnika, bivših službenika Ministarstva odbrane, svjedoči članica Komisije Marina Petrič, članica DPS Opštinskog odbora Bijelo Polje, kao i Edita Bulić, vedeta SD-a i srećna dobitnica stana od Glavnog grada“, dodao je Marković.

On je kazao da, imajući u vidu sve prethodno i očekivanu odluku Komisije za žalbe, nijesu procesuirali postupak prekida službe prema Savjetu za odbranu i bezbjednost.

„A što svakako nije od uticaja i irelevantno je za donošenje odluke o razrješenju Lazarevića dužnosti načelnika Generalštaba VCG“, navodi se u reagovanju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Poraz SC Derbija u Novom Mestu

Podgorica, (MINA) - Košarkaši SC Derbija poraženi su večeras u Novom Mestu od Krke...