fbpx
NaslovnicaMina SportBudućnost sjutra protiv Odenzea

Budućnost sjutra protiv Odenzea

Podgorica, (MINA) – Rukometašice Budućnosti igraće sjutra u Odenzeu protiv istoimenog danskog tima utakmicu trećeg kola Lige šampiona.

Budućnost je novu sezonu počela sa dva poraza, od Rapida i Bresta, dok je Odenze upisao polovičan učinak.

Slavio je pred svojim navijačima protiv Ludvigsburga 28:22, dok je u danskom derbiju izgubio od Esbjerga 39:30.

Trener Bojana Popović podsjetila je na prošlogodišnji duel, navodeći da je to bilo najgore poluvrijeme od kada vodi neki tim.

“Nijesmo se snašli sa njihovom tranzicijom, a one svaku grešku, svaki loš šut kažnjavaju i sve su spremne za brzo trčanje”, kazala je Popović.

Ona je naglasila da odgovor na takvu igru mora biti najbolji mogući, u smislu vraćanja i disciplinovanog dobrog napada, kako bi spriječili lake golove.

Govoreći o startu sezone danskog predstavnika, istakla je da Odenze protiv Esbjerga nije bio na nivou koji je karakterističan za taj klub.

“Primili su dosta golova na toj utakmici i ona bi mogla da nam da određene smjernice iako nije realno jer Odenze ima odličnu ekipu, a taj poraz može samo da zavara”, rekla je Popović.

Ona je istakla da je Odenze sada nova ekipa, prije svega u bekovskoj lini.

“Prošle godine je Dion Houšer bila vođa, sada su to drugi neki bekovi. Jedna postava mu je niža i finterski raspoložena što će biti veći problem nego kada igra postava koja je više orjentisana na šut. Bukvalno te postave mijenjaju na 15 minuta, održavaju tempo, a kao i prošle godine najopasniji su iz tranzicije”, rekla je Popović.

Subotnji meč u Sidbank areni počeće u 16 sati.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije