fbpx
NaslovnicaMINA BusinessRadulović: Morskim putem u Kotor došlo blizu 400 hiljada putnika

Radulović: Morskim putem u Kotor došlo blizu 400 hiljada putnika

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Više od hiljadu brodova i jahti ove godine koristilo je usluge Luke Kotor koji su doveli blizu 400 hiljada putnika u našu zemlju, saopštio je ministar pomorstva, Filip Radulović.

On je poručio da su takve brojke još jedan pokazatelj važnosti morskih veza i za privredu i za turizam. Uspješna pomorska sezona potvrdila je da je naš dio obale Jadranskog mora privlačan i infrastrukturno spreman za sve veće interesovanje pomorskih kompanija.

“Ova brojka svjedoči o rastućem interesovanju turista za našu destinaciju, čime se dodatno potvrđuje njen atraktivni status na međunarodnoj sceni. Lijepa obala sa svojim čistim plažama i plavim morem ostavila je snažan utisak na posjetioce”, rekao je Radulović.

Od početka godine, Luka Kotor u okviru svoje djelatnosti opslužila je 311 putničkih brodova i 752 jahte. Ukupno registrovanih putnika koji su ovim putem došli u Kotor bilo je 391,8 hiljada.

Radulović je kazao da vjeruje da će i mjeseci pred nama, ukoliko vrijeme dozvoli, dati dobre rezultate.

“Očekujemo da će se ovaj trend nastaviti i tokom postsezone koja obećava da će biti uspješna. Crnogorska obala zahtijeva pažljivu valorizaciju jer samo odgovornim pristupom možemo osigurati održivi razvoj koji će očuvati ljepotu naše obale i pružiti ekonomske benefite primorskim opštinama”, zaključio je Radulović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije