fbpx
NaslovnicaMINA BusinessBudžet Prijestonice planiran na rekordnih 8,92 miliona EUR

Budžet Prijestonice planiran na rekordnih 8,92 miliona EUR

Cetinje, (MINA-BUSINESS) – Budžet Prijestonice Cetinje za narednu godinu planiran je na rekordnih 8,92 miliona EUR, a po prvi put su predviđene subvencije za žensko preduzetništvo i za pokretanje i razvoj agrobiznisa.

Iz Prijestonice je saopšteno da je Nacrtom odluke o budžetu za narednu godinu predviđeno značajno uvećanje izdvajanja za obrazovanje, kulturu i sport.

„Predviđeni su i podsticaji za pokretanje start up biznisa“, navodi se u saopštenju.

Nacrtom je, kako se dodaje, predviđeno uvećanje naknade za novorođenčad i porodilje koje se nalaze na evidenciji Zavoda za zapošljavanje (ZZZ), sa dosadašnjih 350 na 500 EUR.

Centralnom javnom raspravom, koja je održana danas u zgradi Prijestonice, završena je javna rasprava o Nacrtu odluke o budžetu za narednu godinu.

„Na centralnoj javnoj raspravi građani su dominantno bili zainteresovani za rješavanje problema djece i mladih u gradu i izgradnje novog azila za kućne ljubimce, kao i finansiranje aktivnosti nevladinih organizacija“, navodi se u saopštenju.

Predstavnici menadžmenta RTV Cetinje uputili su svoje sugestije na stavke budžeta, koje se odnose na finansiranje lokalnog javnog emitera.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije