fbpx
NaslovnicaMINA BusinessKrivična prijava protiv Lekića i rukovodstva Rudnika uglja

Krivična prijava protiv Lekića i rukovodstva Rudnika uglja

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Demokratska partija socijalista (DPS) najavila je da će u narednih nekoliko dana podnijeti krivične prijave protiv izvršnog direktora Rudnika uglja, Milana Lekića, i drugih odgovornih u preduzeću zbog, kako tvrde, sistematskog uništavanja kompanije.

“U cilju zaštite ovog državnog preduzeća, svih zaposlenih i njihovih porodica, ali i vitalnih interesa države Crne Gore, DPS će protiv Lekića i drugih odgovornih osoba u ovom privrednom društvu, podnijeti u narednih nekoliko dana krivične prijave i o tome obavijestiti javnost”, navodi se u saopštenju DPS-a.

U toj partiji tvrde da je ugovor između Rudnika uglja i Elektroprivreda Srbije (EPS), po kojem crnogorsko državno preduzeće srpskom prodaje ugalj po višestruko nižoj cijeni od tržišne, štetan pravni akt, kojim rukovodstvo dodatno uništava pljevaljskog nekadašnjeg privrednog giganta.

“O tome svjedoči i najava promjene ovog ugovornog aranžmana i dizanje cijene skoro 70 odsto od prvobitno ugovorene”, tvrde u DPS-u.

Oni su kazali da je dovoljan podatak da je Lekić građanima Crne Gore prodavao ugalj za četiri puta višu cijenu od one koju je dao EPS-u.

Sa pravom se, kako tvrde, rukovodstvo srpskog energetskog giganta hvalilo odličnim aranžmanom koji je napravio sa Lekićem, samo je problem što je to na štetu građana Crne Gore.

“Kada se takvom poslovnom aranžmanu doda da je Lekić od početka svog mandata u Rudniku uglja zaposlio dodatnih i nevjerovatnih 600 radnika, da je određena radna mjesta dodjeljivao i kao svadbene poklone, vidimo kako je kadar Demokratskog fronta upravljao ovom firmom kao svojom đedovinom, a ne javnim preduzećem od ključnog interesa za elektroenergetsku stabilnost države”, dodali su iz DPS-a.

Kako su zaključili, njegovim lošim poslovnim potezima i masovnim partijskim zapošljavanjima u Rudniku uglja, direktno je ugrožena likvidnost, čime je kompanija dovedena pred izvjestan bankrot.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Elektroprivreda maksimalna i nakon četvrtog kola

Podgorica, (MINA) - Šahisti Elektroprivrede zadržali su maksimalan učinak i nalaze se na čelu...