fbpx
NaslovnicaMina SportŽarković i Jovanović na turniru Svjetske tekbol serije u Parizu

Žarković i Jovanović na turniru Svjetske tekbol serije u Parizu

Podgorica, (MINA) – Pobjednici prvog tekbol takmičenja u Crnoj Gori, Marko Žarković i Andrija Jovanović, učestvovaće na turniru Svjetske tekbol serije, koji će od 18. do 20. marta biti odigran u Parizu, saopšteno je iz te asocijacije.

Kapiten Marko Žarković kazao je predstojeći turnir u Parizu veliki izazov za njih.

On je, komentarišući prvi tekbol turnir u Crnoj Gori, kazao da je organizacija bila na jako visokom nivou.

Predsjednik Milorad Šutulović istakao je da se Tekbol savez za svega nekoliko mjeseci od osnivanja može pohvaliti zavidnom bazom sportista, realizovanim prvim turnirom i uspostavljanjem partnerstva sa Crnogorskim olimpijskim komitetom, Paraolimpijskim komitetom i Fudbalskim savezom Crne Gore.

“Crna Gora će ove godine, sasvim izvjesno, biti i domaćin Evropske tekbol turneje, a tome je doprinijela dobra reputacija koju je mladi crnogorski savez stekao u Svjetskoj tekbol federaciji”, kazao je Šutulović.

Najavljeno je da će Tekbol savez u narednom periodu u kojem će biti realizovan veliki broj turnira na atraktivnim crnogorskim lokacijama.

“Paralelno, kroz donaciju vrijedne opreme obrazovnim institucijama, lokalnim samoupravama, organizacijama i privatnim kompanijama, radićemo na daljoj popularizaciji tog sporta i širenju baze, a u finalnom i sprovođenju javnog interesa sportske oblasti”, saopšteno je iz Tekbol saveza.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije