fbpx
NaslovnicaMINA BusinessJokić: Ovo će biti godina stabilizacije finansija

Jokić: Ovo će biti godina stabilizacije finansija

Kotor, (MINA-BUSINESS) – Opština Kotor će biti posvećena sprovođenju programa Evropa sad, koji će doprinijeti povećanju standarda svih građana, ocijenio je predsjednik kotorske opštine Vladimir Jokić.

On je portalu RTCG kazao da, što se tiče prihoda lokalnih samouprava, vjeruje da će sve što bi na bilo koji način bio manjak na prihodnoj strani biti kompezovano kroz druge oblike prihoda i transfera sa državnog nivoa.

Govoreći o prioritetima lokalne samouprave u ovoj godini, Jokić je rekao da je prošla godina za lokalnu upravu u Kotoru bila godina stabilizacije.

“Suočeni sa kovid krizom i njenim finansijskim posljedicama, odlučili smo se da ovu godinu posvetimo stabilizaciji finansija i izradi projekata za razvojnu godinu. Kada znamo da je na dan mog izbora na računu bilo oko 300 hiljada EUR i nekoliko miliona EUR obaveza koje su čekale, a da danas imamo više miliona EUR na računu bez obaveza, onda moram reći da sam zadovoljan” naveo je Jokić.

On tvrdi da su uz sve to uspjeli da obezbijede paket pomoći privredi, uz nesmetan kulturni i sportski život grada.

Jokić je ocijenio da su sve komunalne potrebe uredno servisirane, a sve vrijeme su bili glavna pomoć zdravstvenom sistemu u borbi protiv kovid pandemije.

“Budžetom za prošlu godinu bilo je planirano da se naplati porez na nepokretnost u iznosu od 5,4 miliona EUR, a naplaćeno je do 30. novembra 6,07 miliona EUR, što znači da smo već prebacili plan prihoda oko 12 odsto”, kazao je Jokić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Dvosatna manifestacija umjesto tradicionalne šetnje

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Unija slobodnih sindkata (USSCG) sjutra će, umjesto tradicionalnom šetnjom, Međunarodni praznik...