fbpx
NaslovnicaGlavna vijestPad stranih direktnih investicija u Crnoj Gori

Pad stranih direktnih investicija u Crnoj Gori

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Priliv stranih direktnih investicija (SDI) u prva četiri mjeseca ove godine iznosio je 238 miliona EUR, saopštio je izvršni direktor Savjeta stranih investitora Crne Gore (SSICG) Ivan Radulović.

On je u Jutarnjem programu TVCG saopštio da je došlo do pada priliva stranih direktnih investicija u poređenju s istim periodom prošle godine za 44 miliona EUR.

U tom periodu, kako je rekao, SDI su iznosile 282 miliona EUR.

“To jeste znak za zabrinutost. Možda ne za uzbunu, ali jeste za zabrinutost. Poruka koju mi šaljemo kontinuirano je da moramo imati predvidiv i transparentan poslovni ambijent”, rekao je Radulović, prenosi portal RTCG.

U posmatranom periodu došlo je do povećanja ulaganja u sektor nekretnina.

“Ove godine su ta ulaganja bila 51 milion EUR, dok je taj iznos u periodu januar-april prošle godine iznosio 31 milion EUR”, rekao je Radulović.

Kad je riječ o strukturi SDI, Radulović je rekao da je 25 odsto njih iz zemalja Evropske unije (EU), a 20 odsto iz regiona.

“U suštini, u grupi zemalja koje najviše investiraju u Crnu Goru su Srbija, Rusija, Ujedinjeni Arapski Emirati, Kipar, Slovenija, Hrvatska, Švajcarska, Njemačka i Francuska”, precizirao je Radulović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije