fbpx
NaslovnicaCrna GoraGreen Montenegro International Film Festival od 31. jula do 2. avgusta

Green Montenegro International Film Festival od 31. jula do 2. avgusta

Podgorica, (MINA) – Green Montenegro International Film Festival (GMIFF) po sedmi put će se održati pred publikom u periodu od 31. jula do 2. avgusta u Nacionalnom parku Durmitor.

Producenti festivala, Anja Kečalović i Ilija Zeković kazali su da ovogodišnja edicija festivala ima poseban značaj, budući da se navršava 30 godina od donošenja Deklaracije o Crnoj Gori kao ekološkoj državi, upravo na Žabljaku.

„Green Montenegro International Film Fest je godinama bio i ostao najveći promoter ekološkog duha i zelene kulture, realizovan ogromnom željom i entuzijazmom velikog broja kreativnih ljudi iz Crne Gore koji se bore protiv devastacije našeg životnog prostora i za spas planete“, naveli su Kečalović i Zeković.

Filmski program je ove godine selektovala Maja Bogojević, a na festivalu će, pored brojnih ostvarenja iz cijelog svijeta, biti prikazane i dvije svjetske festivalske premijere.

“Ulaz na festival je tradicionalno slobodan, a filmovi će biti prikazani na otvorenom prostoru, noću, pored Crnog jezera”, rekli su Kečalović i Zeković.

 

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije