fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPlaniraju reaktiviranje i nadogradnju mostarske fabrike aluminijuma

Planiraju reaktiviranje i nadogradnju mostarske fabrike aluminijuma

Mostar, (MINA-BUSINESS) – M.T. Abraham Group i njena članica Aluminij industrija potpisali su strateški sporazum o saradnji s China Nonferrous Metal Industry’s Foreign Engineering & Construction (NFC), u cilju reaktiviranja i nadogradnje mostarske fabrike aluminijuma.

Iz Aluminij industrije su saopštili da će to strateško partnerstvo udružiti znanje, stručnost i resurse za povećanje i optimizaciju proizvodnje lijevanja trupaca.

Izvršni direktor i predsjednik Aluminij industrije, Amir Gross Kabiri, kazao je da je NFC ugledno međunarodno i ekološki osviješteno preduzeće sa naučno potkrijepljenim sistemom upravljanja, visoko kvalifikovanim inženjerima i opširnim znanjem u aluminijumskoj industriji.

“Sporazum je još jedna prekretnica na putu repozicioniranja Aluminija kao globalnog aluminijskog lidera”, rekao je Kabiri.

Predsjednik NFC-a, Quin Junman, saopštio je da to preduzeće pokriva spektar izvođenja projekata obojenih metala uključujući inženjering, savjetovanje, snabdijevanje opremom, kao i instalacije i tehničke podrške širom svijeta.

“Vidimo M.T. Abraham Group i njenu članicu Aluminij industriju kao obećavajuću priliku za saradnju između organizacija sa zajedničkim vrijednostima, dugoročnom vizijom i ciljevima”, zaključio je Junman.

Najčitanije