fbpx
NaslovnicaZdravljeServisne informacijeAmbasada Njemačke donirala IBD-u 36 hiljada EUR

Ambasada Njemačke donirala IBD-u 36 hiljada EUR

Podgorica, (MINA) – Ambasada Njemačke u Crnoj Gori donirala je Odjeljenju za radiološku dijagnostiku Instituta za bolesti djece (IBD) blizu 36 hiljada EUR za nabavku radne stanice za magnetnu rezonancu (MR) i kalem za rame.

Iz Kliničkog centra (KCCG) su saopštili da je tom donacijom obezbijeđeno i renoviranje toaleta.

O značaju donacije, kako su rekli, najbolje govori podatak da je Odjeljenje do sada posjedovalo samo jednu radnu stanicu čime se ograničavao rad ljekara.

“Instaliranje nove radne stanice obezbijediće radiolozima komforniji, a samim tim i efikasniji svakodnevni rad jer će u isto vrijeme moći dva ljekara da očitavaju nalaze”, kaže se u saopštenju.

Iz KCCG-a su naveli da je MR neizostavna dijagnostička metoda za većinu kliničkih stanja i oboljenja kod djece i da je u savremenoj medicini gotovo nezaobilazna.

Kako su rekli iz te zdravstvene ustanove, u Odjeljenju za radiološku dijagnostiku IBD-a na godišnjem nivou uradi se preko dvije hiljade pregleda MR aparatom kod djece iz cijele Crne Gore.

“Osim savremene medicinske opreme i sofisticiranih aparata, veoma je važno obezbijediti i kvalitetne uslove pacijentima i zaposlenima. Zato je veoma važno da najmlađi pacijenti u našoj ustanovi imaju kvalitetne sve sadržaje”, kaže se u saopštenju.

Iz KCCG-a su poručili da su veoma zahvalni Ambasadi Njemačke što je opredijelila donaciju Odjeljenju koje ima nezamjenjivu ulogu u liječenju najmlađih pacijenata.

Navodi se da je direktorica KCCG Ljiljana Radulović uručila zahvalnicu Ambasadi Njemačke u Crnoj Gori i predstavnicima Građanske Alijanse, koja je pomogla da se donacija realizuje.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije