fbpx
NaslovnicaCrna GoraŽivković: Zalagaćemo se i dalje da Crna Gora bude pouzdana članica Alijanse

Živković: Zalagaćemo se i dalje da Crna Gora bude pouzdana članica Alijanse

Podgorica, (MINA) – Demokratska partija socijalista (DPS) će se i dalje zalagati da Crna Gora bude pouzdana članica Alijanse i da kontinuirano i beskompromisno doprinosi jačanju bezbjednosti i očuvanju mira na globalnom nivou, poručio je predsjednik te stranke Danijel Živković.

On je, u objavi na mreži X, naveo da sedam i po decenija od formiranja NATO-a podsjeća na vrijednosni sistem i demokratske principe koje taj vojni savez afirmiše i štiti već 75 godina.

„Članstvo naše države u najmoćnijem vojnom savezu, jedno je od važnih postignuća državne politike predvođene DPS-om“, kazao je Živković.

Prema njegovim riječima, zahvaljujući članstvu u NATO-u, Crna Gora je ostvarila progres na različitim poljima.

„Veliki broj investicija, kao i približavanje Crne Gore Evropskoj uniji, najbolja su potvrda mudre i odgovorne politike koja je uspješno predvodila proces evroatlanskih integracija“, naveo je Živković.

Kako je rekao, u turbulentnim vremenima kada je neophodno sačuvati mir i osnovne principe demokratije, NATO savez na globalnom nivou čuva temelje civilizacijskih tekovina zapadne demokratije.

„DPS će se i dalje zalagati da Crna Gora bude pouzdana članica Alijanse i da kontinuirano i beskompromisno doprinosi jačanju bezbjednosti i očuvanju mira na globalnom nivou“, poručio je Živković.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Prvi trijumf Norisa u Majamiju

Podgorica, (MINA) - Vozač Meklarena, Britanac Lando Noris, pobjednik je Velike nagrade Majamija, šeste...