fbpx
NaslovnicaCrna GoraZeković: Rasprava između PES-a i DNP-a poznata taktika koalicionih partnera

Zeković: Rasprava između PES-a i DNP-a poznata taktika koalicionih partnera

Podgorica, (MINA) – Rasprava između Pokreta Evropa sad i Demokratske narodne partije u vezi sa pismom južnokorejskog državljanina Do Kvona, namještaljka je koju su iscenirale obje strane i već poznata taktika koalicionih partnera, smatraju u Socijaldemokratskoj partiji (SDP).

Potpredsjednik te stranke i kandidat za poslanika na listi “SDP – Za našu kuću” Bojan Zeković kazao se radi o lažnoj raspravi između koalicionih partnera Milojka Spajića i Milana Kneževića, koji je ujedno i predsjednik skupštinskog Odbora za bezbjednost.

“Dio crnogorskih zvaničnika navodno je primio pisma od bivšeg „kralja kriptovaluta“ Koreanca Do Kvona u kojem on optužuje Spajića za, kako kaže Knežević, uzimanje mita kao i pomaganje u skrivanju 40 milijardi EUR teških prevara”, rekao je Zeković.

On je kazao da se Spajić i funkcioner PES-a Andrej Milović brane da ih optužuju advokati kotorskih klanova i da je sve namješteno.

Zeković je, kako je saopšteno iz SDP-a, rekao da se može složiti kako je to namještaljka, ali namještaljka koju su iscenirale obje strane.

Prema njegovim riječima, lažne optužbe i svađe po medijima su već pokazana taktika koalicionih partnera.

“Korejski dupli pas između Spajića i Kneževića već je viđena igra koja ovog puta neće proći. Obavještajni polusvijet, po već viđenom receptu, vadi predizborne optužbe kako bi neko ispao žrtva, a već sjutra će ti isti koji se prozivaju zajedno na koalicionom sastanku u Podgorici, Pjevljima i Danilovgradu dogovarati podjelu plijena”, naveo je Zeković.

On je kazao da su isto radile i Demokrate koje su pravile performanse da je Abazović uzeo 21 milion EUR od kriminalaca, a on odgovarao da Bečić “prikriva ubice” Duška Jovanovića, pa se danas „hrabro“ drže za ruke.

“Teško je vjerovati da vam neko smješta kriminalno djelovanje, a vi ostajete sa njim u koaliciji. Dakle, ili je dupli pas između Kneževića i Spajića, ili će Spajić raskinuti partnerstvo sa onim za koje tvrdi da ga žele poslati u zatvor zbog podmetnutog kriminala”, kazao je Zeković.

Kako je naveo, SDP ne zanimaju njihova predizborna razigravanja, već odgovori na dva pitanja.

“Zašto ste i dalje u koaliciji u Podgorici, Pjevljima i Danilovgradu i da li je na državnom nivou glas za Spajića, glas i za Kneževića, (Vladislava) Dajkovića i (Marka) Milačića”, upitao je Zeković.

On je pozvao Specijacijalno državno tužilaštvo da odbrani javni prostor od, kako je rekao takvih igara.

„Neka pozovu na saslušanje sve koalicione partnere da ponude dokaze ili da konačno prestanemo s igrama uoči svakih izbora“, rekao je Zeković.

On je naglasio da SDP u trećini vijeka svog postojanja nije imao nijednu takvu aferu, dok nove partije, kako je rekao, samozvane „borce protiv kriminala“, svako malo SDT, ili oni jedni druge optužuju za kriminalno udruživanje.

“Takvo neodgovorno ponašanje dokazuje da je jedino SDP garant izgradnje Crne Gore, sa jakim institucijama i društva okrenutog zapadnim demokratijama, a ne istočnim despotijama”, zaključio je Zeković u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije