fbpx
NaslovnicaCrna GoraZbog stvaranja kriminalne organizacije uhapšen policijski službenik

Zbog stvaranja kriminalne organizacije uhapšen policijski službenik

Podgorica, (MINA) – Specijalno policijsko odjeljenje (SPO), po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), uhapsilo je službenika Kriminalističko-obavještajne analitike bjelopoljske policije D.K., zbog sumnje da je izvršio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije.

Iz SDT-a saopšteno je da su uhapšeni i M.G. i D.P.

Državni tužilac Vukas Radonjić naveo je da je SPO pretreslo stanove i druge prostorije koje koriste osumnjičeni, oduzevši veću količinu novca i vrijedne pokretne stvari za koje se sumnja da su pribavljene kriminalnom djelatnošću.

“U istom predmetu, zbog istog krivičnog djela, ranije su uhapšeni M.Š. i V.J, protiv kojih je određeno sprovođenje istrage i koji su u pritvoru”, kaže se na sajtu SDT-a.

Kako se dodaje, uhapšeni će biti sprovedeni specijalnoj tužiteljki radi saslušanja u svojstvu osumnjičenih, u zakonskom roku.

Radonjić je kazao da će SDT o daljim radnjama i stanju postupka blagovremeno obavještavati javnost.

“Posebno ističem da su državni organi, mediji, udruženja građana, javne ličnosti i druge osobe dužni da se pridržavaju pretpostavke nevinosti i da svojim javnim izjavama o postupku koji je u toku ne vrijeđaju druga pravila postupka i prava osoba protiv kojih se postupak vodi”, rekao je Radonjić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Elektroprivreda šampion, kolo prije kraja obezbijedila trofej

Podgorica, (MINA) - Šahisti nikšićke Elektroprivrede pobjedom protiv Herceg Novog, kolo prije kraja Premijer...