fbpx
NaslovnicaCrna GoraZbog odbijanja testa na alkohol i drogu kažnjeno 86 vozača

Zbog odbijanja testa na alkohol i drogu kažnjeno 86 vozača


Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori je zbog odbijanja alkotesta i testa na drogu od 13. februara, kada je na snagu stupio izmijenjen Zakon o bezbjednosti saobraćaja na putevima, do 2. jula sankcionisano 86 vozača.

“Zbog odbijanja alkotestiranja i testa na drogu policija je u Podgorici sankcionisala 25 vozača, u Pljevljima 17, u Nikšiću 16, u Bijelom Polju šest, po tri vozača su odbila test u Danilovgradu, Herceg Novom, Beranama, Žabljaku i Budvi, po dva na teritorijama Kotora i Bara, a po jedan u Ulcinju, Plavu i Tivtu”, kazali su Dnevnim novinama iz policije.

Sudija u sudu za prekršaje u Bijelom Polju Ahmet Međedović donio je rješenje kojim je kaznio sa 15 dana zatvora Bjelopoljca M.B. (56), jer je 26. februara na zahtjev policijskih službenika odbio da se podvrgne ispitivanju pomoću odgovarajućih sredstava i aparata radi provjere prisustva alkohola u organizmu.

Time je, kako se navodi, počinio prekršaj iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima.

U obrazloženju odluke navedeno je da je okrivljenom izrečena kazna zatvora u trajanju 15 dana uz određenje tri kaznena boda i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima “B” kategorije u trajanju od četiri mjeseca.

Policija u Herceg Novom nedavno je uhapsila sveštenika jer je odbio alkotestiranje, nakon čega je vrijeđao policijske službenike, a jednog i udario.

On je priznao krivično djelo i kažnjen je sa 1,3 hiljade EUR.

Najčitanije