fbpx
NaslovnicaCrna GoraZaplijenjena neprijavljena roba vrijedna preko 20 hiljada EUR

Zaplijenjena neprijavljena roba vrijedna preko 20 hiljada EUR

Podgorica, (MINA) – Službenici Uprave prihoda i carina (UPC), zajedno sa pripadnicima granične policije, jutros su na graničnom prelazu Dobrakovo zaplijenili veliku količinu neprijavljene robe, vrijedne preko 20 hiljada EUR.

Iz UPC je saopšteno da je pronađena velika količina duvana za nargile i za žvakanje, kao i sredstava za potenciju “Kamagra”.

Kako su kazali iz UPC, na osnovu operativnih podataka kontrolisan je kamion crnogorskih registarskih oznaka, kojim je upravljao crnogorski državljanin I.M. (31).

“Roba čiji je promet zabranjen i ograničen je trajno oduzeta. Vrijednost je procijenjena na 20.592 EUR”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da su službenici Uprave policije nadležnom dežurnom tužiocu u Bijelom Polju, koji je djelo kvalifikovao kao nedozvoljena trgovina, u redovnom postupku podnijeli krivičnu prijavu protiv I.M.

“UPC i policija, u saradnji sa državnim tužilaštvom, kontinuirano suzbijaju i sprečavaju krivična djela nedozvoljene trgovine, identifikuju osobe koje učestvuju u lancu trgovine akciznim robama i suzbijaju sivu ekonomiju”, dodaje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije