fbpx
NaslovnicaCrna GoraZa vrtić u Župi Nikšićkoj oko šest hiljada EUR 

Za vrtić u Župi Nikšićkoj oko šest hiljada EUR 

Nikšić, (MINA) – Za postavljanje ograde oko vrtića u seoskoj mjesnoj zajednici Župa Nikšićka obezbijeđeno je oko šest hiljada EUR, uglavnom iz donacija, čime je obezbijeđena dodatna sigurnost za boravak mališana.

Uz tu donaciju, za vrtić su kupljena i dva televizora vrijednosti oko 600 EUR koje je obezbijedila mjesna zajednica.

Direktorica Javne predškolske ustanove Dragan Kovačević u Nikšiću, Radmila Backović, rekla je da je postavljanje ograde bilo neophodno i kako bi se ispoštovali neophodni standardi propisani strategijom razvoja predškolskog vaspitanja.

“U saradnji sa mjesnom zajednicom i ljudima koji su donacijama podržali zajedničku inicijativu postavljena je nedostajuća ograda, čime je ispunjen preduslov za boravak oko 80 djece u vrtiću Mačak”, rekla je Backović i dodala da se brojnim projektima stvaraju uslovi za ostanak mještana u tom kraju.

Prema njenim riječima, u Župi ima oko 110 djece koja borave u vrtiću, računajući i vaspitne jedinice u selima Zagrad i Morakovo.

Predsjednik mjesne zajednice Župa, Dragoljub Radulović, ocijenio je da je izgradnjom i postavljanjem 180 metara ograde završen na početku nastavne godine veoma bitan projekat za rad vrtića.

Radulović je najavio da će mjesna zajednica i dalje nastaviti da inicira i pomaže realizaciju brojnih projekata kojima se obezbjeđuju bolji uslovi za život u tom kraju koji broji 12 sela.

On je naveo da su realizaciju projekta za vrtić donacijama najviše omogućile firme Uniprom metali, Gradnja inženjering, LD gradnja i Srđo.

Najčitanije

Prvi trijumf Norisa u Majamiju

Podgorica, (MINA) - Vozač Meklarena, Britanac Lando Noris, pobjednik je Velike nagrade Majamija, šeste...