fbpx
NaslovnicaCrna GoraVuksanović Stanković: Podrška mojoj kandidaturi je najmanje podrška meni

Vuksanović Stanković: Podrška mojoj kandidaturi je najmanje podrška meni

Podgorica, (MINA) – Kandidatkinja Socijaldemokratske partije (SDP) za predsjednicu Draginja Vuksanović Stanković poručila je da podrška njenoj kandidaturi predstavlja davanje snage onoj Crnoj Gori koja je u pitanjima temeljnog odnosa prema državi uvijek ostala ista.

Kako je saopšteno iz SDP-a, ona je na završnoj konvenciji na Cetinju kazala da niko nema nijedan razlog da u prvom krugu ne glasa za kandidata koji mu je najbliži po uvjerenjima i za kojeg smatra da će biti njegov najbolji predstavnik.

“Pozivam vas da glasate iz uvjerenja, a ne iz straha. Podrška mojoj kandidaturi je najmanje podrška meni”, navela je Vuksanović Stanković.

Ona je rekla da je to podrška i davanje snage najčistijoj Crnoj Gori, onoj bez ikakvih kalkulacija, koja je u pitanjima temeljnog odnosa prema državi uvijek ostala ista.

“Crnoj Gori koju su 90-ih hapsili, tamničili, pratili, satanizovali zbog čiste ljubavi prema državi. Crnoj Gori koju čini rijeka slobodnih ljudi koje ne kontroliše nijedan centar moći. Crnoj Gori koja je na pravoj strani istorije više od tri decenije”, navela je Vuksanović Stanković.

Ona je naglasila da ta Crna Gora mora biti snažna, “ako hoćemo da oduvamo vjetrove kleronacionalizma koji su nas stisli”.

Vuksanović Stanković pozvala je građane da daju snagu takvoj Crnoj Gori.

“Ne sumnjam da će 19. marta biti tako. Ja vas nikada neću iznevjeriti jer volim Crnu Goru srcem. Srećna nam pobjeda – Nek je vječna Crna Gora”, navela je Vuksanović Stanković.

Ona je poručila da je autentični kandidat istinske građanske Crne Gore koja nije mijenjala ni kape, ni nacije, ni jezike, ni države, ni ideologije, koja nije pravila dilove sa negatorima Crne Gore, koja nije unovčavala ljubav prema državi i koja je vazda bila uz manjinske narode.

Vuksanović Stanković je naglasila da je uvijek bila sa građanima.

“Nikada nijesam bila iznad nego vazda sa narodom i građanima i tako će ostati”, kazala je Vuksanović Stanković.

Ona je rekla da ne treba posebno govoriti gdje je Crna Gora danas nakon političkih promjena 30. avgusta 2020. godine.

Vuksanović Stanković je kazala da su i oni iz SDP-a htjeli promjene, ali ne na talasu kleronacionalizma, revizije prošlosti i rušenja ugleda države u međunarodnoj zajednici.

“Ne promjene kojima se rukovodi sa Vučićevog kanabea i iz manastira Srpske pravoslavne crkve”, navela je Vuksanović Stanković.

Ona je rekla da nijesu željeli promjene koje će zaustaviti evropski put Crne Gore, a saradnju sa NATO savezom kompromitovati, kao ni one “koje nas svađaju sa susjedima”.

“Ne promjene koje će nem opet donijeti atmosferu 90-ih, ambijent u kojem će se naši brojčano manjinski narodi osjećati kao strano tijelo u državi, a Crnogorci opet kao za vrijeme jedinstvenog DPS biti stigmatizovani kao nacionalisti”, navela je Vuksanović Stanković.

Ona je kazala da danas niko ozbiljan ne može osporiti to da je ugrožen građanski koncept države.

“Želim da poručim onima koji misle da su jedini Bogom dani da brane Crnu Goru, koji misle da imaju tapiju i monopol nad Crnom Gorom ili da opstanak države treba da zavisi od bilo kog pojedinca ili partije. Poručujem im – zbog takve vaše odbrane, nama se desio 30. avgust”, navela je Vuksanović Stanković.

Ona je poručila da neće dozvoliti da se bilo čija nepočinstva, nepravde i pljačke pokrivaju pričom o odbrani crnogorskih interesa.

“Crnu Goru ćemo braniti srcem, hrabrošču, poštenjem, solidarnošću, brigom o svima, a ne samo privilegovanima. To je jedina prava i uspješna odbrana Crne Gore”, naglasila je Vuksanović Stanković.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije