fbpx
NaslovnicaCrna GoraVučurović: Očajnički pokušaj ostataka DPS-a da miniraju popis

Vučurović: Očajnički pokušaj ostataka DPS-a da miniraju popis

Podgorica, (MINA) – Poruka Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) da su članovi popisnih komisija javni funkcioneri, očajnički je pokušaj ostataka Demokratske partije socijalista (DPS) u institucijama da miniraju popis stanovništva, ocijenio je poslanik Nove srpske demokratije Jovan Vučurović.

“Ova ideja svakako neće proći i biće zaustavljena i popis će početi 30. novembra”, poručio je Vučurović.

On je rekao da se priča o demontaži bivšeg režima odnosila na kadrove koji su prepoznati kao poslušnici jedne stranke i politike koja je promovisala korupciju.

“I zaista, nije dobro da tri godine nakon promjena, ASK-om rukovodi kadar DPS-a, organizacije čiji je nekadašnji vrh u najbližim odnosima sa organizovanim kriminalom”, naveo je Vučurović u saopštenju.

Zato, kako je rekao, nije čudno da ti koji su na funkcijama još iz vremena bivšeg režima pokušavaju da naprave opstrukciju kad god im se ukaže prilika.

Vučurović je kazao da prošli saziv parlamenta, zbog niza opravdanih i neopravdanih razloga, nije uspio da ostvari promjene u vrhu ASK-a.

“Na nama je sada da ovu instituciju oslobodimo onih koji su bili samo jedna od poluga bivšeg režima, i koji nisu prstom mrdnuli da istraže korupciju Mila Đukanovića, nekadašnjih vodećih ljudi iz sudstva, tužilaštva, i drugih osoba koje su odrađivale sumnjive poslove za bivši režim”, istakao je Vučurović.

On je dodao da postoje još neke institucije u kojima sui dalje instalirane osobe bliske DPS i da je neophodno što prije izvršiti potrebne reforme.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije