fbpx
NaslovnicaCrna GoraVlada planira usvajanje Predloga zakona o popisu 26. avgusta

Vlada planira usvajanje Predloga zakona o popisu 26. avgusta

Podgorica, (MINA) – Predlog zakona o popisu naći će se na dnevnom redu sjednice Vlade, koja će biti održana 26. avgusta, potvrđeno je „Vijestima”.

Iz Kabineta premijera Zdravka Krivokapića su Ministarstvu finansija i socijalnog staranja uputili dopis u kojem traže „preduzimanje potrebnih aktivnosti za realizaciju“.

“Dijelimo sa vama važnu informaciju i molimo za preduzimanje potrebnih aktivnosti za realizaciju. 26. avgusta održaće se sjednica Vlade za koju je planirano usvajanje Predloga zakona o popisu”, navodi se u dopisu.

Krivokapić je prije dva dana u Pljevljima kazao da je teško je očekivati da se ove godine organizuje popis u Crnoj Gori, jer je potrebno napraviti dovoljno dobru pripremu sa brojnim testiranjima.

I potpredsjednik Vlade Dritan Abazović kazao je u srijedu da popis u Crnoj Gori ne može biti organizovan do kraja godine, jer za to nema tehničkih uslova.

„Ako bi svi državni organi uspjeli sve da pripreme, nemam ništa protiv, ali zaista mislim da ta mogućnost sada, četiri mjeseca pred kraj godine, ne postoji“, rekao je Abazović nakon konferencije za novinare Nacionalnog savjeta za borbu protiv korupcije na visokom nivou.

Demokratski front je u četvrtak pozvao Krivokapića da predloži Zakon o popisu, i poručio da će poslanici tog političkog saveza doći u Skupštinu da glasaju za taj akt.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije