fbpx
NaslovnicaCrna GoraVlada istrajno i beskompromisno gradi evropski put Crne Gore

Vlada istrajno i beskompromisno gradi evropski put Crne Gore

Podgorica, (MINA) – Vlada se ne obazire na orkestrirane napade, već istrajno, kompetentno i beskompromisno gradi evropski put Crne Gore, poručio je premijer Zdravko Krivokapić.

On je u parlamentu, odgovarajući na pitanje poslanika Socijaldemokratske partije Raška Konjevića, ponovio da Vladu ne treba niko da je brani, a „ponajmanje oni koji proračunato i zarad sopstvenih interesa i dalje nastavljaju da dijele narod“.

„Ne brani nas ništa drugo nego naši rezultati, naša posvećenost misiji da Crna Gora postane razvijena, prosperitetna i poštena kuća za svakog njenog građanina“, poručio je Krivokapić.

Na kraju ih, kako je naveo, brane građani, koji nepogrešivo dobro tumače iskrenost svake izgovorene riječi.

„Zato se ne obaziremo na napade, koji orkestrirano stižu sa jedne ili druge strane, niti za navodne odbrane, već istrajno, kompetentno i beskompromisno gradimo evropski put Crnoj Gori“, kazao je Krivokapić.

On je zahvalio Konjeviću na sugestijama, navodeći da će sve to uzeti u obzir i donijeti odluku koja je najbolja za većinu koja je pobijedila na izborima 30. avgusta prošle godine.

Konjević je kazao da se boji da je Crna Gora u do sada najvećoj političkoj i institucionalnoj krizi.

„Gdje je parlament – bojim se da vidimo“, naveo je Konjević.

Prema njegovim riječima, više je članova Vlade i državnih sekretara danas u Skupšini, nego poslanika.

„Predsjedniče Vlade, ne možete pokušavati da izbjegnete i Vašu odgovornost, ne kažem da je samo Vaša. Ne možemo zanemariti činjenicu da Vlada djelovanjem, opravdano ili neopravdano, izaziva nezadovoljstvo i među parlamentarnom većinom i među parlamentarnom opozicjiom“, kazao je Konjević.

Prema njegovim riječima, takve Vlade su i u teoriji i u praksi neodržive na duži rok i u svom djelovanju nijesu reformske.

To su, kako je kazao Konjević, nejake Vlade, sa nejakim premijerom, koji je izgubio funkcionalni autoritet da upravlja državom i sistemom izvršne vlasti.

„U tom kontekstu, predsjedniče Vlade morate da povučete neku vrstu poteza. Ne pozivam ja vas da podnesete ostavku i time riješite funkcionalnu krizu. To je vaša stvar“, naveo je Konjević.

On je pozvao Krivokapića da pokrene dijalog, ne samo sa parlamentarnom većinom, nego da pokušaju da ovakvo političko i institucionalno stanje riješe u parlamentu, zajedno sa Vladom.

Krivokapić je, odgovarajući Konjeviću, naveo da ako aktuelna Vlada nije primjer meritokratskog pristupa, ne zna koja je.

„Govorite o revanšizmu, ja vam tvrdim nikada revanšista nijesam bio“, kazao je Krivokapić.

On je rekao da je u periodu tehničke Vlade bilo 3.407 imenovanja.

„Još nemamo mogućnost da saznamo ko je gdje završio takozvanim preuzimanjem kadrova“, naveo je Krivokapić.

On je, odgovarajući Konjeviću, naveo da za direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejana Vukšića odgovorno tvrdi da ne pripada nijednoj jedinoj do sada uspostavljenoj političkoj partiji u Crnoj Gori.

Konjević je rekao da je Krivokapić 11 godina bio funkcioner Demokratske partije socijalista.

„Bili ste predsjednik Akreditacionog tijela. Vi ste bili javni funkcioner Vlade koja je tada bila na čelu“, naveo je Konjević.

Krivokapić je odgovorio da je svojim znanjem i kompetencijama zaslužio da predvodi to tijelo.

Najčitanije