fbpx
NaslovnicaCrna GoraVlada ima ambiciju da riješi ubistvo Jovanovića

Vlada ima ambiciju da riješi ubistvo Jovanovića

Podgorica, (MINA) – Vlada je počela sa određenim aktivnostima u cilju razrješenja ubistva glavnog i odgovornog urednika Dana, Duška Jovanovića, kazao je potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, navodeći da bi ta priča konačno mogla dobiti svoj epilog.

Premijer Zdravko Krivokapić i Abazović danas su položili vijenac na mjestu gdje je prije 17 godina ubijen Jovanović.

„Tužni smo što nakon 17 godina nema epiloga vezanog za njegovo ubistvo“, rekao je Abazović.

On je kazao da Jovanović nije mrtav i da neće biti, “dok se makar jedan čovjek u Crnoj Gori bude borio za pravdu”

„Ambicija ove Vlade jeste da se to pitanje razriješi i mogu slobodno da kažem, makar što se tiče bezjednosti, kada bi samo taj slučaj riješili, ja bih lično bio zadovoljan, pa da se ništa drugo ne uradi u ovom mandatu”, kazao je Abazović novinarima.

On je rekao da ne želi da otkriva detalje, ali da Vlada ima ambiciju i da su počeli određene aktivnosti.

„To zaslužuje porodica Duška Jovanovića, to zaslušuju svi prijateji Duška Jovanovića, to zaslužuju svi borci za pravednu i časnu Crnu Goru i to zaslužuju svi građani“, poručio je Abazović.

On je pozvao tužilaštvo, sudove i sve nadležne agencije i institucije da pomognu da se ovaj proces zaokruži.

“Da ova tužna mrlja koja je ostala kao jako velika u istoriji Crne Gore, koja se desila prije 17 godina, trajno bude zatvorena i bude za nauk svim budućim generacijama kako ne treba postupiti prema ljudima koji se bore za istinu, bore za pravdu i iznose činjenice“, poručio je Abazović.

On je kazao da Vlada ostaje posvećena tom cilju i da se nada da će imati uspjeha.

Krivokapić je kazao da je ubiti čovjeka zbog iskazane riječi neprimjereno bilo kada, u bilo kom vremenu i u bilo kojoj državi.

On je rekao da to daje obavezu da i posle 17 godina krene u istragu, koja se već dijelom radi.

“Jer sve dok ne budemo došli do onih koji nešto nalože, da urade načasno, nepošteno, a pogotovo da uzmu život novinaru, to mora kad tad da dođe na ono što je najvažnije, u sudski proces i epilog koji će dokazati ko je, zbog čega i zašto to uradio”, kazao je Krivokapić.

On je istakao da su mnoga pitanja do danas bila neotvorena i da nijesu čak smjela ni da budu postavljena, ali da ova Vlada želi da svako pitanje otvori.

“Ako zaboravimo ovo što se desilo, ili ne dovedemo do končine pravde, onda ne treba ni da se sastajemo na ovim mjestima, da bi u jednom trenutku pokazali saosjećaj, žal sa Duškom, da bi to pokazali građanima ili nekom drugom“, kazao je Krivokašić.

Crna Gora, prema njegovim riječima, mora da krene drugim putem u kome će svako ko je kriv za odgovara, bez obzira bio predsjednik države, predsjednik parlamenta, premijer.

“Mi smo svi jednaki, nema razlike u pravdi, pravda treba da bude dostižna za sve jednako“, poručio je Krivokapić.

On je kazao da se Vlada opredijelila da sloboda medija bude ključ njihovog djelovanja i da će se truditi, uz pomoć medija, da se to dovede na mjeru koja je prihvatljiva za standard zapada.

„Duško ništa drugo nije želio, nego da budemo bolji i kvalitetniji, takvu Crnu Goru želimo i mi“, rekao je Krivokapić.

Najčitanije

Elektroprivreda šampion, kolo prije kraja obezbijedila trofej

Podgorica, (MINA) - Šahisti nikšićke Elektroprivrede pobjedom protiv Herceg Novog, kolo prije kraja Premijer...