fbpx
NaslovnicaCrna GoraVlada će pomoći svima iz inostranstva koji žele da se vrate

Vlada će pomoći svima iz inostranstva koji žele da se vrate


Podgorica, (MINA) – Svako ko želi da se iz inostranstva vrati u Crnu Goru, dobrodošao je kući, i Vlada će učiniti sve da mu obezbijedi povratak, saopštio je premijer Duško Marković.

Iz Vlade je saopšteno da je Marković danas razgovarao sa ministrima vanjskih i unutrašnjih poslova, saobraćaja i pomorstva, i predstavnicima institucija koje će imati konkretna zaduženja po tom pitanju.

Navodi se da je Marković naložio formiranje posebnog operativnog štaba čiji zadatak je da sačini odgovarajuće evidencije crnogorskih građana u inostranstvu, izvrši neophodne provjere, i predloži mjere koje imaju za cilj konkretizaciju aktivnosti.

“Posebno je naglašeno da će svako ko na ovaj način stigne u Crnu Goru biti podvrgnut strogom zdravstveno-sanitarnom režimu u trajanju od najmanje dvije sedmice, a da će karantinski prostor za te namjene biti određen na narednoj sjednici Vlade”, kaže se u saopštenju.

Ističe se da je Crna Gora donijela sveobuhvatne zdravstveno-bezbjednosne mjere i da je njihovo sprovođenje i postignuti rezultati u zaštiti zdravlja, potvrdilo sposobnost institucija da sačuvaju građane i državu u ambijentu kada je pandemija koronavirusa na crnogorskim granicama.

“I u takvoj situaciji, tražićemo i pronaći rješenja za svaki pojedinačni zahtjev koji se ispostavinašim institucijama, a to će biti zadatak operativnog štaba za čije hitno formiranje je zadužen ministar unutrašnjih poslova”, kazali su iz Vlade

Najčitanije

Auto moto savez, AMSCG, stanje na putevima

Uhapšena dva vozača zbog prekoračenja brzine na autoputu

Podgorica, (MINA) - Mobilna jedinica saobraćajne policije uhapsila je dva vozača koji su auto-putem...