fbpx
NaslovnicaCrna GoraVjernici MCP naložili badnjake ispred Cetinjskog manastira

Vjernici MCP naložili badnjake ispred Cetinjskog manastira

Cetinje, (MINA) – Vjernici i sveštenstvo Mitropolije crnogorsko – primorske (MCP) naložili su badnjake ispred Cetinjskog manastira.

Na Cetinju je sve proteklo mirno, a ispred Cetinjskog manastira okupio se veliki broj građana.

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije kazao je da titula episkopa dioklijskog Metodija pokazuje da Srpska pravoslavna crkva (SPC) postoji od vremena cara Konstantina, a ne od juče.

Metodije je čestitao pravoslavnim vjernicima Badnji dan i Božić.

On je kazao da je najveći dar koji je Gospod dao ljudskom rodu, pored slobode, razum.

Metodije je kazao da je narod, možda jedini u ovom trenutku na cijelom svijetu, koji je prepoznao i čak nesvjesno izašao na ulice za svoju egzistenciju, ne samo biološku i fizičku, već i duhovnu.

„Progovorili su naši preci, okupili su nas ćivot Svetog Vasilija i Svetog Petra Cetinjskog, izveli su taj divni narod na ulice, desetinama hiljada. Radostan sam što sam video najveće čudo koje se desilo u našoj zemlji, možda u ovom trenutku jedino u cijelom svijetu. To je ono što treba da održimo i očuvamo da bi se u našim srcima Hristos rodio”, rekao je Metodije.

Više lidera opozicionih političkih partija prisustvovalo je nalaganju badnjaka na Cetinju, a među njima su Andrija Mandić, Milan Knežević, Jovan Vučurović, Milutin Đukanović, Milo Božović, Aleksa Bečić, Boris Bogdanović, Vladimir Pavićević, Goran Danilović.

Nalaganju badnjaka na Cetinju prisustvovali su i ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović i biznismen Miodrag Davidović.

Najčitanije

Elektroprivreda šampion, kolo prije kraja obezbijedila trofej

Podgorica, (MINA) - Šahisti nikšićke Elektroprivrede pobjedom protiv Herceg Novog, kolo prije kraja Premijer...