fbpx
NaslovnicaCrna GoraVenecijanci se o tužilačkim zakonima izjašnjavaju 20. marta

Venecijanci se o tužilačkim zakonima izjašnjavaju 20. marta



Podgorica, (MINA) – Venecijanska komisija (VK) daće mišljenje o tužilačkim zakonima, nakon što je Vlada 16. februara zvanično zatražila konsultaciju o tim aktima, saopštili su Pobjedi iz Komisije.

Skupština Crne Gore trebalo je u četvrtak da raspravlja o tužilačkim zakonima, ali je sjednica odgođena. Nakon oštrih kritika Brisela o predloženim aktima, dio vladajuće većine zatražio je da se rasprava i usvajanje tih zakona odgodi.

U dopisu koji je dio poslanika parlamentarne većine uputio predsjedniku Skupštine Aleksi Bečiću, traži su da se na kraći rok odgodi razmatranje predloženih zakona da bi Vlada bila u mogućnosti da obavi neophodne konsultacije sa evropskim partnerima.

Iz VK kazali su da je ministar pravde u Vladi Crne Gore Vladimir Leposavić 16. februara zatražio je mišljenje Komisije o Predlogu izmjena Zakona o državnom tužilaštvu i Predlogu zakona o tužilaštvu za organizovani kriminal i korupciju.

“Mišljenje o ova dva zakona biće pripremljeno za usvajanje na plenarnoj sjednici VK koja će biti održana u onlajn formatu 19. i 20. marta”, saopštili su iz VK.

Upitani da li je eventualno već spreman nacrt mišljenja, iz VK poručuju da taj dokument još nije spreman, jer im je zahtjev podnijet prije nekoliko dana.

Najčitanije

PES predao listu za izbore u Andrijevici

Podgorica, (MINA) – Pokret Evropa sad (PES) predao je Opštinskoj izbornoj komisiji (OIK) Andrijevice...