fbpx
NaslovnicaCrna GoraVCG uključena u potragu za osumnjičenim za dvostruko ubistvo u Bijelom Polju

VCG uključena u potragu za osumnjičenim za dvostruko ubistvo u Bijelom Polju

Podgorica, (MINA) – Vojska Crne Gore (VCG) angažovana je u akciji potrage za osumnjičenim za dvostruko ubistvo u Bijelom Polju, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Iz Uprave policije ranije su kazali da se A.B. dovodi u vezu sa dvostrukim ubistvo u petak uveče u Bijelom Polju.

U saopštenju Ministarstva odbrane navodi se da je resorni ministar Dragan Krapović, na zahtjev ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranovića, predložio Savjetu za odbranu i bezbjednost donošenje odluke za angažovanje pripadnika odreda za posebne namjene i donio u petak odluku o korišćenju helikoptera VCG.

„Pripadnici odreda posebne namjene VCG angažovani su kako bi pružili podršku kolegama iz Uprave policije u ovom složenom operativnom zadatku, a operateri te jedinice opremljeni su najsavremenijom opremom i sredstvima za izvođenje noćnih operacija“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da su, s obzirom na to da je u pitanju nepristupačan teren, angažovani helikopteri Vazduhoplovstva VCG opremljeni termovizijskim kamerama i sredstvima koja omogućavaju identifikaciju i praćenje osoba u uslovima smanjene vidljivosti.

„Vojska će, u slučaju potrebe, angažovati i dodatne snage na terenu, a sjutra će načelnik Generalštaba VCG Zoran Lazarević, zajedno sa pripadnicima VCG obići snage angažovane u operaciji“, dodaje se u saopštenju.

Navodi se da Ministarstvo odbrane i VCG, u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i drugim nadležnim institucijama, preduzima sve neophodne mjere kako bi se osumnjičeni što prije locirao i priveo pravdi, i kako bi građani bili sigurni.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Sainc pobijedio u Meksiku

Podgorica, (MINA) - Vozač Ferarija Karlos Sainc pobjednik je Velike nagrade Meksika, 20. trke...