fbpx
NaslovnicaCrna GoraURA: Spajić sopstvene greške pokušava da zamaskira manipulacijama i neistinama

URA: Spajić sopstvene greške pokušava da zamaskira manipulacijama i neistinama

Podgorica, (MINA) – Premijer Milojko Spajić sopstvene greške pokušava da zamaskira jeftinim manipulacijama i neistinama, smatraju u Građanskom pokretu URA.

Spajić je ranije rekao da prethodna Vlada, koja je potpisala Granski kolektivni ugovor za oblast prosvjete nije stvorila preduslove da se obećano ispuni kao i da je neophodno donijeti dugoročna rješenja za sve otvorene probleme u prosvjeti.

„Konfuzni Spajić se nakon 40 dana rada guši u sopstvenim obećanjima“, kaže se u saopštenju URA-e.

Oni su naveli da, nakon što je za svoj kabinet i Generalni sekretarijat Vlade, Spajić povećao izdatke za 2,1 milion EUR, paralelno sa tim je zaboravio da budžetom za narednu godinu predvidi propisano uvećanje plata prosvjetarima od deset odsto.

Iz URA-e pitaju zašto Spajić nije tokom današnjeg sastanka Sindikatu prosvjete rekao da je na njihovoj strani „već kad se uplašio njihovog najavljenog protesta zbog jasne prevare i neispunjavanja odredbi Granskog kolektivnog ugovora“.

„Sada već uobičajeno, Spajić sopstvene greške pokušava zamaskirati jeftinim manipulacijama i neistinama“, kazali su iz URA-e.

Oni su naveli da je prethodna Vlada značajno povećala plate zaspolenima u prosvjeti, ugovorila nastavak povećanja na početku iduće godine, ostavila stabilne javne finansije, a time i mogućnost realizacije istog.

Iz URA-e su rekli, da to što je Spajić zaboravio na prosvjetu, sasvim je drugačija vrsta problema od onog koji on navodi kao ključan.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije