fbpx
NaslovnicaCrna GoraURA: Milovićev zadatak da mafiju vrati u institucije

URA: Milovićev zadatak da mafiju vrati u institucije

Podgorica, (MINA) – Zadatak ministra pravde Andreja Milovića je da bezbjednosni sektor vrati na staro i iz njega isključi sve koji su doprinijeli istorijskim rezultatima u borbi protiv organizovanog kriminala u prethodnih godinu, ocijenili su iz Građanskog pokreta (GP) URA.

Milović je u intervjuu Pobjedi rekao da Agencija za nacionalnu bezbjednost (ANB) nije štitila nacionalne interese države, već je služila kao ispostava službi bezbjednosti van NATO sistema.

On je optužio bivšeg premijera Dritana Abazovića da je preko generalnog inspektora ANB-a Artana Kurtija u tu službu „sa ulice“ doveo desetine ljudi bez provjera i profesionalne obrade.

Iz GP URA su rekli da današnji intervju Milovića potvrđuje ono na šta su upozoravali.

“Da ima zadatak, isporučen od sponzora koje zastupa, da iz bezbjednosnog sektora isključi sve koji su doprinijeli istorijskim rezultatima u borbi protiv organizovanog kriminala u prethodnih godinu, a što su potvrdili i Evropska komisija i Stejt dipartment“, naveli su iz URA-e.

Kako su kazali iz te partije, Milovićev zadatak je da bezbjednosni sektor vrati na staro, da glavnu ulogu preuzmu kadrovi Demokratske partije socijalista, „radi nastavka kriminalnih aktivnosti koje su ih pratile u prethodnom periodu“.

“Zato i ne čude njegovi javni susreti sa licima koja na najbolji način odslikavaju trodecenijska nepočinstva u Crnoj Gori“, kaže se u saopštenju GP URA.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Prvi trijumf Norisa u Majamiju

Podgorica, (MINA) - Vozač Meklarena, Britanac Lando Noris, pobjednik je Velike nagrade Majamija, šeste...