fbpx
NaslovnicaCrna GoraUprava policije da objavi kompletan snimak iz Nikšića

Uprava policije da objavi kompletan snimak iz Nikšića


Podgorica, (MINA) – Savjet za građansku kontrolu rada policije, preporučio je Upravi policije da, zbog interesa javnosti, bude objavljen njihov kompletan snimak koji je javno najavljen i sačinjen, povodom dešavanja na fudbalskoj utakmici između Sutjeske i Budućnosti u Nikšiću.

Savjet je pozvao Osnovno državno tužilaštvo da sprovede djelotvornu istragu i naloži vještačenje povreda Aleksandra Ivanovića.

“Savjet je pozvao sve društvene subjekte i građane da ne pristupaju politizaciji ovog događaja i da prate blagovremenost i rad svih nadležnih istražnih i nadzornih organa i tijela”, saopšteno je iz Savjeta.

To tijelo je, kako su kazali, u stalnoj komunikaciji sa policijskim vlastima a u vezi sa provjerom postupanja policije na fudbalskoj utakmici između Sutjeske i Budućnosti.

Navodi se da se Savjet interesovao i za novije informacije u vezi sa pokrenutim postupcima.

Iz Savjeta navode da je prekršajni postupak protiv R.R. (1980) završen i da je kažnjen novčanom kaznom od 500 EUR, shodno Zakonu o javnom redu i miru, a po Zakona o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama 300 EUR.

“Prekršajni postupak protiv M. V. (1986) je odložen zbog njegovog zahtjeva da mu je potreban advokat. Ovaj građanin je bio lišen slobode zbog prekršaja predviđenih zakonima o javnom redu i miru i sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama”, kazali su iz Savjeta.

To tijelo je, kako su rekli, povodom navoda da policijski službenici nijesu imali identifikacione oznake, izvršio određene provjere.

Navodi se da je Savjet dobio čvrsta uvjeravanja od starješina Centra bezbjednosti Nikšić i Uprave policije da identifikacija postupajućih policijskih službenika u bilo kojoj situaciji u odnosu na ovoj događaj ne može biti sporna, osporena ili problematizovana i da je poznat identitet svakog policijskog službenika koji je upotrijebio određeno sredstvo prinude.

“Savjet je od Uprave policije zatražio dostavljanje kompletne dokumentacije koja se odnosi na formiranje i rad Komisije za utvrđivanje okolnosti upotrebe sredstava prinude uključujući kompletan video materijal, zapisnik i mišljenje o tome da li su sredstva prinude u konkretnom slučaju opravdana i pravilno upotrijebljena”, navodi se u saopštenju.

Najčitanije