fbpx
NaslovnicaCrna GoraUhapšeni osumnjičeni za krijumčarenje ljudi

Uhapšeni osumnjičeni za krijumčarenje ljudi

Podgorica, (MINA) – Službenici policije uhapsili su u Baru dvije osobe osumnjičene za nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, saopšteno je iz Uprave policije.

Kako se navodi, postupajući po operativnim podacima granične policije, policijski službenici su u iznajmljenom stanu na području Bara pronašli četiri strane državljanke, za koje se sumnja da su dovedene u zabludu i prevarene od dvije nepoznate osobe.

Sumnja se da su oštećene u zamjenu za ilegalni prelaz državne granice platile nepoznatim osobama hiljadu EUR.

Iz Uprave policije su kazali da su kriminalističkom obradom i intenzivnim radom policijskih službenika identifikovani i uhapšeni N.R. (22) iz Kameruna i S.R. (41) iz Bara, zbog sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljeni prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

Oni su, sumnja se, to krivično djelo počinili na način što su, po prethodno postignutom dogovoru sa oštećenim osobama, iz koristoljublja im obećali prelaz državne granice za hiljadu EUR, kako bi oštećene stigle u države Evropske unije ilegalnim putem.

„Osumnjičeni su, sumnja se, organizovali njihov prevoz od Bara do granice sa Hrvatskom gdje su angažovali i treću, za sada nepoznatu osobu na čijoj identifikaciji se radi, a koja ih je ostavila u blizini granice i udaljila se u nepoznatom pravcu“, rekli su iz policije.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru koji je naložio da se osumnjičeni uhapse.

„Nakon privoda nadležnom sudiji za istragu, osumnjičenima je određen pritvor od 30 dana i oni su sprovedeni u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija“, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije

Đinović u četvrtfinalu EP u Beogradu

Podgorica, (MINA) - Crnogorski bokser Tomislav Đinović plasirao se u četvrtfinale seniorskog prvenstva Evrope...