fbpx
NaslovnicaCrna GoraUhapšen zbog krađe vozila i vožnje u alkoholisanom stanju

Uhapšen zbog krađe vozila i vožnje u alkoholisanom stanju

Podgorica, (MINA) – Službenici policije uhapsili su E.A. (39) iz Rožaja, zbog krivičnog djela oduzimanje vozila i vožnje u alkoholisanom stanju, saopšteno je iz Uprave policije.

Navodi se da je rožajskoj policiji vozač zaposlen u jednoj firmi prijavio da mu je nepoznata osoba ukrala teretno vozilo koje koristi, a u vlasništvu je kompanije.

Iz policije su rekli da je vozač vozilo parkirao i ostavio otključeno ispred firme, sa ključem u bravi.

Službenici Odjeljenja bezbjednosti (OB) Rožaje su, kako su naveli, odmah preduzeli radnje u cilju pronalaska vozila i rasvjetljavanja događaja.

„Nakon operativnih saznanja da je vozilo napustilo teritoriju Rožaja i da ga je ukrao E.A. iz tog grada, o tome su obaviješteni službenici OB Berane radi daljeg postupanja“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je beranska policija, u mjestu Pešca, locirala vozilo istog dana, zaustavila i kontrolisala E.A, koji je upravljao vozilom.

„On je alkotestiran i utvrđeno je da je upravljao vozilom pod dejstvom alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,18 promila“, rekli su iz policije.

E.A. je, kako su kazali, uhapšen i uz prekršajnu prijavu priveden sudiji za prekršaje, koji mu je izrekao kaznu zatvora u trajanju od 31 dan.

„Sa događajem je upoznat i tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Rožajama, koji se izjasnio da se u radnjama E.A. stiču elementi krivičnog djela oduzimanje vozila, zbog čega je protiv njega podnijeta i krivična prijava“, kaže se u saopštenju.

Iz policije su dodali i da je vozilo vraćeno vlasniku.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Remi Budućnosti, Elektroprivreda ubjedljiva

Podgorica, (MINA) - Šahisti Omladinca remijem protiv Budućnosti obilježili su prvo kolo Premijer lige...