fbpx
NaslovnicaCrna GoraU vrtiću Mogli od jeseni duplo više mjesta

U vrtiću Mogli od jeseni duplo više mjesta

Podgorica, (MINA) – Vrtić Mogli na Zabjelu od jeseni moći će da primi duplo više djece, rekao je ministar prosvjete Damir Šehović prilikom obilaska radova na tom vrtiću.

Iz Ministarstva je saopšteno da su u toku su radovi na proširenju kapaciteta vrtića vrijedni 70 hiljada EUR, a pored dosadšnjih pet, vrtić će dobiti još sedam novih učionica.

Šehović je rekao da je riječ o zajedničkom projektu Ministarstva i Javno predškolske ustanove (JPU) Đina Vrbica, u okviru koje funkcioniše vrtić Mogli.

On je kazao da je objekat vrtića ustupio Resursni centar Podgorica.

„Na ovaj način pokazujemo odgovoran odnos prema potrebi rješavanja prebukiranosti vrtića na nivou Glavnog grada, čemu smo kao Vlada tokom ovog mandata dali snažan doprinos“, naveo je Šehović.

Prema njegovim riječima, tokom mandata izgrađen je vrtić u Zagoriču, Starom aerodromu i Tuzima, a nedavno je započeta i gradnja vrtića u Bloku VI vrijednog oko dva miliona EUR.

Šehović je najavio da će u narednim sedmicama otpočeti procedura za realizaciju još jednog projekta u dijelu predškolske infrastrukture u Glavnom gradu, a riječ je o izgradnji vrtića u okviru kompleksa Kliničkog centra, u koju će biti uložena značajna sredstva.

„U narednom mandatu ćemo samo na nivou Glavnog grada izgraditi još četiri nova vrtića, za šta je novac opredijeljen kroz aranžman sa Bankom za razvoj Savjeta Evrope (CEB), te u narednih nekoliko godina stvoriti još kvalitetnije uslove za boravak djece“, rekao je Šehović.

Direktor JPU Đina Vrbica Vuk Stanišić rekao je da će objekat imati sedam novih učionica, toalete za djecu i zaposlene, kuhinju i prostoriju za izolaciju.

„Posebno je interesantno što će svaka učionica imati direktni izlaz u dvorište, a to će djeci značajno uljepšati boravak u ovom objektu“, kazao je Stanišić.

On je naglasio da JPU Đina Vrbica u kontinuitetu radi na pronalaženju novih rješenja za povećanje kapaciteta i stvaranje boljih uslova rada i boravka, što je, kako je rekao, na fonu onoga čemu teži i Ministarstvo prosvjete.

Stanišić je zahvalio Alter Modus-u koji je izdvojio sredstva za uređenje dvorišta og vrtića.

Najčitanije