fbpx
NaslovnicaCrna GoraU Podgorici do 12 sati glasalo 28,7 odsto birača

U Podgorici do 12 sati glasalo 28,7 odsto birača

Podgorica, (MINA) – U Podgorici je do 12 sati glasalo 28,7 odsto birača, odnosno oko 41,1 hiljada građana, saopštili su iz Centra za demokratsku tranziciju (CDT).

Predstavnik CDT-a Goran Delić, u uživo uključenju na You Tube kanalu CDT-a, rekao je da je 2018. godine u istom periodu glasalo 27,9 odsto birača.

Predstavnica CDT-a Milena Gvozdenović apelovala je na Ministarstvo unutrašnjih poslova da hitno osposobi sajt biraci.me, koji još uvijek nije u funkciji.

Ona je, govoreći o nepravilnosti u Šavniku, kazala da na određenim biračkim mjestima od jutros traje spor oko omogućavanja glasanja nedavno upisanim biračima.

„Biračko mjesto broj jedan u centru grada zatvoreno je oko 11 sati i 50 minuta a članovi biračkog odbora su predstavnicima CDT-a kazali da neće biti glasanja“, rekla je Gvozdenović.

Gvozdenović je rekla da je u Podgorici ispred biračkog mjesta broj 60 bila okupljena grupa muškaraca koji su vikali, vrijeđali i pozivali za koga da se glasa.

Ona je dodala da su to biračko mjesto obišli su i predstavnici policije pa je situacija smirena razgovorom.

„Na biračkom mjestu broj 81 partijski posmatrači sugerisali su biračima za koga da glasaju. Na biračkom mjestu broj 85 birač je fotografisao listić i uspio da ga ubaci u kutiju. A na biračkom mjestima 67 i 26c fotografisani listići su proglašeni nevažećim u skladu sa zakonom“, kazala je Gvozdenović.

Ona je rekla da je na biračkom mjestu 84b u Podgorici prekršena tajnost glasanja tako što je bračni supružnik sugerisao supruzi kako da glasa.

„U Zagoriču, gdje se nalazi više biračkih mjesta, veći broj osoba žalio se CDT-a da nijesu upisani u birački spisak i ne znaju gdje mogu glasati“, rekla je Gvozdenović

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije