fbpx
NaslovnicaCrna GoraU Mojkovcu promocija rukometa kao školskog sporta

U Mojkovcu promocija rukometa kao školskog sporta

Podgorica, (MINA) – Misija Vlade Crne Gore i Ministarstva sporta je uključivanje što većeg broja djece u sportske aktivnosti i kontinuirano unaprijeđenje segmenta školskog i dječjeg sporta, saopšteno je iz tog Vladinog resora.

Ministar sporta Nikola Janović i predsjednik opštine Mojkovac Ranko Mišnić govorili su na promociji rukometa kao školskog sporta u mojkovačkoj Srednoj mješovitoj školi Vuksan Đukić.

Foto: Ministarstvo sporta

Navodi se da je jedan od ključnih pokazatelja da je ozbiljan posao urađen na tom planu učešće preko 70 osnovnih škola u sistem školskog takmičenja, kao i povećanje broja sportova.

Foto: Ministarstvo sporta

Saopšteno je da je uvođenjem novih sportova u školska takmičenja i održavanjem pokaznih treninga žele da podstaknu da se što više djece bavi sportom kako bi bili zdraviji, postizali bolje uspjehe u školi i van nje, sticali nova prijateljstva i razvijali timski duh.

“Vjerujem da će takav vid podrške našim profesorima pomoći da unaprijede vještine kod svojih učenika, čime će iznjedriti nove šampione”, kazao je Janović.

On se zahvalio kompanijama Monteput i Aerodromi Crne Gore što u kontinuitetu pružaju podršku organizaciji aktivnosti iz oblasti školskog sporta.
(kraj) eml/žug

Najčitanije