fbpx
NaslovnicaCrna GoraU Domu starih Podgorica koronavirusom zaraženo osam korisnika

U Domu starih Podgorica koronavirusom zaraženo osam korisnika

Podgorica, (MINA) – U Domu starih Podgorica koronavirusom je zaraženo osam korisnika, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje (IJZ).

Iz IJZ-a su kazali da je Centar za kontrolu i prevenciju zaraznih bolesti danas obaviješten o registrovanju povećanog broja slučajeva infekcije među korisnicima te ustanove.

“Infekcija koronavirusom je dokazana kod osam korisnika doma. Svi potvrđeni slučajevi imaju simptome infekcije respiratornog sistema i trenutno su dobrog opšteg stanja”, kaže se u saopštenju.

Iz IJZ-a su rekli da će svi korisnici i zaposleni u Domu danas biti testirani na koronavirus.

Kako su naveli, epidemiološko istraživanje i pojačan epidemiološki nadzor su započeti i date su preporuke za sprečavanje i suzbijanje širenja infekcije među korisnicima doma i zaposlenima.

Iz IJZ-a su apelovali na građane, posebno na grupe u povećanom riziku od razvoja teških kliničkih formi bolesti, da se vakcinišu i pridržavaju mjera održavanja fizičke distance i izbjegavanja kontakta sa osobama koje imaju simptome respiratorne infekcije.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Punktovi EPCG neće raditi tokom praznika

Nikšić , (MINA-BUSINESS) – Informativno naplatni punktovi Elektroprivrede (EPCG), tokom predstojećih praznika, neće raditi...