fbpx
NaslovnicaCrna GoraTužilački savjet traži podatke o predmetima u vezi eksploatacije šljunka

Tužilački savjet traži podatke o predmetima u vezi eksploatacije šljunka

Podgorica, (MINA) – Tužilački savjet (TS) zatražiće od određenih državnih tužilaštava izvještaje povodom postupanja u predmetima koji su formirani u vezi sa nelegalnom eksplatacijom šljunka, odlučeno je na sjednici TS.

Iz Tužilačkog savjete je saopšteno da je na današnjoj sjednici razmotreno 11 pritužbi na rad državnih tužilaca i rukovodilaca državnih tužilaštava u pogledu zakonitosti rada.

“Donijet je zaključak da se od određenih državnih tužilaštava pribave sveobuhvatni izvještaji povodom postupanja u predmetima koji su formirani u vezi sa nelegalnom eksplatacijom šljunka”, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, razmotrene su preporuke iz izvještaja nevladine organizacije Akcije za ljudska prava o primjeni Strategije za istraživanje ratnih zločina državnog tužilaštva Crne Gore za 2021-2022.godinu.

Dodaje se da je član Tužilačkog savjeta Siniša Gazivoda delegiran za predstavnika u Savjetu za vladavinu prava, a vršilac dužnosti sekretara Sekretarijata Tužilačkog savjeta Mithat Kuč za člana radne grupe za pregovaračko poglavlja 23.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije