fbpx
25.7 C
Podgorica
August 10, 2022.
NaslovnicaCrna GoraTurski biznismen donirao 30 električnih kreveta

Turski biznismen donirao 30 električnih kreveta

Podgorica, (MINA) – Turski biznismen Naser Alim donirao je Kliničkom centru (KCCG) 30 električnih kreveta najsavremenije tehnologije i prateću opremu, čija je vrijednost veća od 43 hiljade USD.

Iz te zdravstvene ustanove kazali su da pored električnih kreveta dio donirane opreme čine i stočići za ishranu pacijenata, strečeri, fotelje za primjenu terapije i sjedeće stolice.

“Donacija je realizovana uz podršku Ministarstva zdravlja i generalnog konzula u Istanbulu Selima Like, kao i zahvaljujući dosadašnjoj veoma dobroj saradnji sa uglednim biznismenom iz Turske i izraz je poštovanja prema KCCG i svemu što se radi u zdravstvenom sistemu Crne Gore”, navodi se u saopštenju.

Direktor KCCG Jevto Eraković kazao je da će tom donacijom poboljšati kvalitet zdravstvene zaštite koju pružaju pacijentima.

“Veliku zahvalnost KCCG i Crna Gora duguje donatorima, prije svega Alimu, koji je pokazao da ta nit koja spaja Crnu Goru sa svojim iseljenicima ne prestaje ni jednog trenutka i da se solidarnost pokazuje upravo u onim trenucima kada je najpotrebnije”, rekao je Eraković.

On je dodao da se nada da će ovo biti prilika za još veće unapređenje saradnje između KCCG i crnogorskih istaknutih iseljenika širom svijeta.

Generalna direktorica Direktorata za harmonizaciju propisa i međunarodnu sardnju Slađana Pavlović istakla je da je ova, kao i prethodne donacije Crnoj Gori, potvrda prijateljstva dvije države.

Ona je navela da je zadovoljna dosadašnjim osavremenjavanjem KCCG i poručila da će nastaviti sa daljim unapređenjem tehnoloških i infrastrukturnih uslova rada te zdravstvene ustanove.

Pavlović je kazala da je tokom prethodne tri godine u infrastrukturno i tehnološko osavremenjavanje uloženo više od 15 miliona EUR, dok je za ovu godinu samo iz državnog budžeta predviđeno više od deset miliona EUR.

“To jeste novac koji je usmjeren građaninu Crne Gore, to jesu ulaganja koja treba da unaprijede kvalitet liječenja naših pacijenata, to jesu ulaganja koja treba da unaprijede i uslove rada naših ljekara”, dodala je Pavlović.

Najčitanije