fbpx
NaslovnicaCrna GoraTokom naredne sedmice kiša, pljuskovi, grmljavina

Tokom naredne sedmice kiša, pljuskovi, grmljavina

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori, tokom naredne sedmice, očekuju se jesenji dani praćeni čestom kišom, pljuskovima i grmljavinom, naročito tokom ponedjeljka i petka, kada će u većini mjesta biti obilnih padavina, saopštili su iz Direktorata za zaštitu i spašavanje.

Oni su kazali da je iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore upozoreno da će hladni vazduh sa sjeverozapada i topli-vlažni sa vodenih površina usloviti formiranje ciklona iznad sjevernog Jadrana i sjevara Italije i jakih frontalnih talasa preko Balkanskog i Apeninskog poluostrva.

„Tokom naredne nedjelje očekuju nas jesenji dani praćeni čestom kišom, pljuskovima i grmljavinom, naročito tokom ponedjeljka i petka, kada će u većini mjesta biti obilnih padavina, a lokalno su moguće i bujične poplave”, kaže se u saopštenju.

Kako se dodaje, na pojedinim lokacijama u južnom i centralnom djelu države može pasti 150-200 litara kiše po metru kvadratnom.

„Manja kiša će pasti u utorak i četvrtak, očekuju se manje padavine i tokom sljedećeg vikenda, naročito u subotu prijepodne”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će u ponedjeljak, četvrtak i petak duvati umjeren do jak južni, a u utorak i za vikend, ponegdje umjeren do pojačan sjeverni vjetar, u zoni grmljavinskih oblaka moguće na udare veoma jak ili olujne jačine.

„Biće osjetno niže temperature, što uslovljava kraj dugotrajnih ljetnjih vrućina”, rekli su iz Direktorata.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije