fbpx
NaslovnicaCrna GoraTelekom se pridružio globalnoj akciji Sat za planetu 

Telekom se pridružio globalnoj akciji Sat za planetu 

Podgorica, (MINA) – Telekom će se tradicionalno pridružiti globalnoj inicijativi Sat za planetu i svjetla će 60 minuta biti ugašena u subotu u 20 sati i 30 minuta u poslovnim objektima kompanije širom Crne Gore.

Fondacija Svjetski fond za prirodu (WWF) globalno organizuje Sat za Planetu u znak podrške očuvanju planete i ublažavanju klimatskih promjena.

U više od sedam hiljada gradova i preko 180 zemalja širom svijeta svjetla će biti ugašena na 60 minuta, kako bi se na simboličan način skrenula pažnja na aktivnosti koje ljudi mogu preduzeti u rješavanju lokalnih problema izazvanih klimatskim promjenama.

U Crnoj Gori kampanju Sat za planetu organizuje NVO Green Home, a cetralni događaj planiran je u Kraljevom parku u Podgorici, gdje će biti organizovan akustični sat i veče društvenih igara.

“Dnevna potrošnja energije ima uticaj na životnu sredinu i doprinosi klimatskim promjenama, a aktivnosti poput potrošnje električne energije, vožnje automobila, zagrijavanja prostorija, putovanja avionom – prouzrokuju emisiju ugljen-dioksida (CO2) i drugih gasova u atmosferu”, kaže se u saopštenju.

Uticaj na prirodu koji imaju svakodnevne aktivnosti predstavlja, kako se navodi, naš „karbonski otisak“.

“Kako bi uticao na smanjenje karbonskog otiska, Telekom posebnu pažnju posvećuje energetskoj efikasnosti i očuvanju prirode kroz smanjenje potrošnje električne energije, potrošnje goriva i papira, kao i kroz podršku brojnim projektima za zaštitu životne sredine”, kaže se u saopštenju.

Najčitanije