fbpx
NaslovnicaCrna GoraSvako ko glasa za smjenu Bečića napravio je dil sa DPS-om

Svako ko glasa za smjenu Bečića napravio je dil sa DPS-om

Podgorica, (MINA) – Svako ko glasa za smjenu predsjednika Skupštine Alekse Bečića, ili ne učestvuje u glasanju, napravio je dil sa Demokratskom partijom socijalista (DPS) i formirao novu parlamentarnu koaliciju, kazali su iz Demokratske Crna Gore.

Iz Demokratske Crna Gore rekli su da se smjenom predsjednika Skupštine konstituiše nova parlamentarna većina sa podnosiocima inicijative i da time oni koji su glasali za smjenu biraju koalicionu stranu.

“S obzirom na to da se predsjednik razrješava većinom od ukupnog broja prisutnih poslanika, svako ko glasa za ili ne učestvuje u glasanju, napravio je dil sa DPS-om i formirao novu parlamentarnu koaliciju”, navele su Demokrate.

Iz te partije su kazali da što se njih tiče, kriza o izboru nove vlade se može razriješiti isključivo u dva pravca, a jedan je dogovor unutar parlamentarne većine i partija predstavnika manjinskih naroda.

Iz Demokratske Crne Gore rekli su da ukoliko nema dogovora, nema koaliranja sa DPS-om, već se automatski ide na izbore.

“Svi zakulisni dogovori, koji idu u pravcu “ako se ne dogovorimo sa parlamentarnom većinom, dogovorićemo se sa DPS-om” jesu kukavičje jaje, koje se podmeće sa ciljem fingiranja pregovora”, navodi se u saopštenju Demokrata.

Prema njihovim riječima, ako se ne želi isključiti mogućnost koaliranja sa DPS-om, to znači da je dogovor sa tom partijom već postignut, “dok se građanima samo mažu oči”.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Elektroprivreda šampion, kolo prije kraja obezbijedila trofej

Podgorica, (MINA) - Šahisti nikšićke Elektroprivrede pobjedom protiv Herceg Novog, kolo prije kraja Premijer...