fbpx
13.8 C
Podgorica
March 31, 2023.
NaslovnicaCrna GoraSumnjaju da je krivično gonjenje Cetinjana politički progon

Sumnjaju da je krivično gonjenje Cetinjana politički progon

Podgorica, (MINA) – Liberalna partija (LP) saopštila je da sumnja da je krivično gonjenje građana Cetinja politički motivisan progon i revanšizam prema onima koji pružaju otpor državnom jednoumlju.

Iz Uprave policije ranije je saopšteno da su njihovi službenici identifikovali i podnijeli krivične prijave protiv osam osoba na Cetinju, povodom događaja uoči promocije predsjedničkog kandidata Jakova Milatovića u Prijestonici.

Iz LP kazali su da se nastavljaju pritisci na političke neistomišljenike i otvoren progon svih onih koji se usude da javno demonstriraju protiv zvanične politike vladajuće većine i njihovih kandidata.

Kako su naveli iz LP, i ovoga puta su žrtve Cetinjani “čiju građansku hrabrost su pokušali slomiti i na Belvederu kao što pokušavaju i danas identičnim pritiscima, privođenjima i krivičnim prijavama”.

“Likovanje premijera Dritana Abazovića koji je ova lica direktno označio kao problem, daje nam za pravo da sumnjamo da je i ovaj proces politički motivisan i nastavak obračuna i revanšizma prema onima koji pružaju otpor državnom jednoumlju”, kaže se u saopštenju LP.

Iz te partije su rekli da su uvjereni da će nadležni organi odoljeti svakom pritisku.

“I u duhu vladavine prava se odnijeti prema optuženim građanima u čiju nevinost ne sumnjamo i pružamo punu podršku borbi za njeno dokazivanja i konačno zadovoljenje pravde i istine”, dodaje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije