fbpx
NaslovnicaCrna GoraStranke parlamentarne većine da podrže Mandića i budu dio istorijske pobjede

Stranke parlamentarne većine da podrže Mandića i budu dio istorijske pobjede

Podgorica, (MINA) – Demokratski fronta (DF) najjača je politička snaga pobjednika na izborima 30. avgusta i prirodno je da se oko jednog od lidera tog saveza Andrije Mandića okupe i ostale partije parlamentarne većine, ocijenio je poslanik DF-a Jovan Vučurović.

Vučurović je kazao da predstavnici stranaka koji šalju poruke o zajedničkom kandidatu imaju priliku da podrže Mandića koji će pobijediti na izborima.

“Nakon što smo porazili Demokratsku partiju socijalista (DPS) 30. avgusta, tako će i Mandić poraziti Mila Đukanovića na predsjedničkim izborima i tako staviti i konačnu tačku na vladavinu politike koja je decenijama uništavala Crnu Goru”, rekao je Vučurović agenciji MINA.

On je istakao da već danima, na hiljade ljudi u Crnoj Gori učestvuje u toj pobjedničkoj kampanji.

Vučurović je rekao da je pravedno da kandidata bivšeg režima pobijedi onaj koji je predvodio nepokolebljivu borbu protiv diktature.

“DF je najjača politička snaga pobjednika na izborima 30. avgusta i prirodno je da jedan od lidera DF bude neko oko koga će se okupiti i ostali. Sve drugo je avanturizam i sujeta”, poručio je Vučurović.

Vučurović je ocijenio da je zato i za sve druge dobro da budu dio te priče, da ne izostanu iz borbe i pobjede koja će imati istorijski karakter.

Upitan da prokomentariše predloge o građanskom kandidatu, Vučurovič je odgovorio da svi imaju pravo da se kandiduju, ali da nemaju pravo da rasipaju narodnu energiju koja je nedvosmisleno okrenuta pobjedi nad predstavnikom DPS.

Vučurović je naveo da narod niko nikad nije pobijedio i da je zato i pobjeda kandidata DF sigurna.

“Niko sa sigurnošću ne može reći šta je to “građansko” u Crnoj Gori. Iskustvo nam govori da je tzv. građanska opcija, odnosno politika trećeg puta, uvijek završavala u naručju DPS, da je više puta spašavala Mila Đukanovića i njegov kartel”, kazao je Vučurović.

On je rekao da je u Crnoj Goru “građansko”, do sada, bila druga riječ za služenje ambasadama.

“Ali i za politiku usmjerenu protiv srpskog naroda, kao što je politika DPS – a sinonim za mafiju, kriminal, korupciju, borbu protiv tradicije Crne Gore”, istakao je Vučurović.

On je ocijenio da je zato nakon decenija lutanja i propadanja, Crnoj Gori potreban predsjednik koji je iz Naroda.

“Kandidat naroda, a ne mafije ili ambasada, koji će stati na put svim anomalijama koje su opterećivale našu državu. Dakle, potpuno je jasno da tzv. građanski kandidat nema i ne može imati podršku naroda”, naveo je Vučurović.

On je kazao da je Mandić predvodio narod u borbi za slobodnu i demokratsku Crnu Goru, neko sa integritetom.

“I ko je pokazao mudrost, hrabrost i spremnost da miri Crnu Goru i stabilizuje političke prilike koje su sada haoticne”, rekao je Vučurović.

On je poručio da zato narod stoji uz Mandića, koji neće nekom drugom predati i prodati njihovo povjerenje i koji je garant da će volja Naroda biti poštovana.

“Da se ne desi kao 30. avgusta, kada su oni koji su formirali vladu izdali volju naroda i pristali da budu ispostava tuđih interesa, ili oni koji su pristali da vladu formiraju uz podršku Đukanovića”, kazao je Vučurović.

On je dodao da će pobjeda kandidata DF – a, biti pobjeda politike koja ima kičmu i koja se ne povija ni pred kim.

“I naši partneri na raznim stranama više poštuju takvu politiku nego poniznost i servilnost”, istakao je Vučurović.

Govoreći o mogućnosti formiranja Vlade od stranaka parlamentarbe većine, Vučurović je rekao da su DF, a posebno Mandić, pokazali ogromno strpljenje da pobjednici izbora formiraju novu vladu.

“Međutim, imamo i one koji nemaju neki političku snagu, ali su se čvrsto prikovali za fotelje i raznim jeftinim trikovima sprečavaju da volja naroda od 30. avgusta bude izražena kroz formiranje nove vlade”, kazao je Vučurović.

On je poručio da DF ponovo nudimo dogovor i poziva da se ta vlada formira, a ne da se rekonstruiše.

“Vidjecemo da li su ostali spremni na dogovor ili su im fotelje milije i važnije od volje naroda”, zaključio je Vučurović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije