fbpx
NaslovnicaCrna GoraSređivanje baze katastarskih podatka i legalizacija objekata prioriteti

Sređivanje baze katastarskih podatka i legalizacija objekata prioriteti

Podgorica, (MINA) – Sređivanje baze katastarskih podatka i njihova digitalizacija, legalizacija bespravno izgrađenih objekata i program socijalnog stanovanja, prioriteti su Ministarstva prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine, poručio je resorni ministar Janko Odović.

Kako je saopšteno iz Ministarstva prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine, Odović se sastao sa britanskom ambasadorkom u Crnoj Gori Don Meken, koju je upoznao sa osnovnim smjernicama razvoja tog resora tokom mandata.

„Posebno je naglasio prioritete, kao što su sređivanje baze katastarskih podatka, njihova digitalizacija, legalizacija bespravno izgrađenih objekata i program socijalnog stanovanja“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je Odović Meken informisao da će posebna pažnja biti posvećena razvoju kapaciteta inspekcijske službe i sistema koji će građevinske inspektore podržati u kvalitetnom i savjesnom obavljanju vrlo složene i osjetljive funkcije.

„Meken se upoznala sa izazovima sa kojima se suočava Ministarstvo prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine i prepoznala značaj intenzivnog rada na ključnim reformama“, rekli su iz tog Vladinog resora.

Ona je kazala da je Ujedinjeno Kraljevstvo spremno da razmotri načine na koje bi se mogao podržati taj proces.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije