fbpx
NaslovnicaCrna GoraSpremni za jačanje kapaciteta u borbi protiv korupcije

Spremni za jačanje kapaciteta u borbi protiv korupcije

Podgorica, (MINA) – Agencija za sprečavanje korupcije (ASK) spremna je za trajne procese nadograđivanja iskustava i jačanje svojih kapaciteta i instrumenata u borbi protiv korupcije, poručila je direktorica ASK-a Jelena Perović.

Ona je, povodom 9. decembra – Međunarodnog dana borbe protiv korupcije, kazala da će ASK nastaviti dosljedan rad na podizanju društvene svijesti o malignom uticaju pojave koja podriva temelje demokratskih ustanova, vladavine prava i ekonomskog razvoja.

Perović je rekla da će ASK, proaktivnim pristupom i transparentnošću, istrajati u misiji odlučne zaštite javnog interesa i doprinosa daljoj izgradnji etičke infrastrukture i ambijenta povjerenja građana u pravnu državu.

„Sarađujući sa drugim institucijama, medijima, civilnim sektorom i partnerima u procesu evropskih integracija, ASK je spremna za trajne procese nadograđivanja iskustava, jačanja svojih kapaciteta i instrumenata borbe protiv korupcije“, poručila je Perović.

Ona je pozvala građane, uvažavajući suštinski značaj njihove uloge, da odgovornim i proaktivnim ponašanjem doprinose suzbijanju korupcije u korist zajedničkog dobra.

Perović je navela da se Crna Gora, kao jedna od 187 potpisnica Konvencije Ujedinjenih nacija protiv korupcije, sa ponosom priključuje obilježavanju ovogodišnjeg Međunarodnog dana borbe protiv korupcije.

„Ohrabrena podatkom da je u ovu godinu ušla sa Indeksom percepcije korupcije iznad regionalnog prosjeka, a najboljim na Zapadnom Balkanu, ali i svjesna da prolazi stanice na dugom putu prepunom izazova, čije rješavanje zahtijeva angažovanje svakog građanina ponaosob i društva u cjelini“, zaključila je Perović.

Najčitanije