fbpx
NaslovnicaCrna GoraSnažnija saradnja na planu realizacije evropske agende

Snažnija saradnja na planu realizacije evropske agende

Podgorica, (MINA) – Crna Gora i Srbija moraju snažnije da sarađuju na planu realizacije evropske agende, jer je interes građana da obje zemlje najskorije postanu punopravne članice Evropske unije (EU), ocijenili su predsjednici Vlada dvije države, Zdravko Krivokapić i Ana Brnabić.

Krivokapić se, kako je saopšteno iz Vlade, sastao sa Brnabić na marginama Delfi ekonomskog foruma, koji se održava u Atini.

On je upoznao Brnabić sa dinamikom pregovaračkog procesa Crne Gore i naveo da je uvjeren da će do kraja mandata Vlade, Crna Gora biti spremna za članstvo.

“Na sastanku je ocijenjeno da Crna Gora i Srbija moraju snažnije sarađivati na planu realizacije evropske agende, jer je interes građana da obje zemlje najskorije postanu punopravne članice EU“, navodi se u saopštenju.

Sagovornici su razgovarali o procesu imunizacije stanovništva i konstatovali da se on odvija zadovoljavajućom dinamikom.

Krivokapić je još jednom zahvalio Vladi Srbije na podršci u procesu nabavke vakcina.

Brnabić je rekla da je zadovoljna zbog susreta sa Krivokapićem i poručila da Srbija želi najbolje odnose sa Crnom Gorom.

„Lično ću se zauzeti da krenemo novim putem u cilju učvršivanja odnosa“, kazala je Brnabić.

Zajednički je konstatovano da su infrastrukturni projekti ključni za još snažnije ekonomsko povezivanje dvije zemlje, i iskazana opredjeljenost da se na tom planu intenzivnije sarađuje u narednom periodu.

Najčitanije