fbpx
NaslovnicaCrna GoraSjutra blokiraju 17 saobraćajnica

Sjutra blokiraju 17 saobraćajnica

Podgorica, (MINA) – Demokratski front (DF) organizovaće sjutra akciju blokadom protiv izdaje, kada će njihove pristalice na sat i po blokirati 17 saobraćajnica u Crnoj Gori.

Jedan od lidera DF-a Andrija Mandić rekao je na konferenciji za novinare da će blokada puteva početi u 18 sati i 30 minuta i da će biti blokirano 17 saobraćajnica.

“Na 17 veoma važnih punktova izvan gradskih jezgara naši aktivisti će blokirati i poslati poruku svim građanima da ne pristajemo na izdaju, prekrajanje volje većinske Crne Gore, i tražimo rješenja koja će omogućiti da parlamentarna većina pronađe formula koja će obezbijediti poštovanje volje građana od 30. avgusta”, poručio je Mandić.

On je rekao da su znali da moraju sjesti za sto, razgovarati i tražiti rješenja, jer je to od njih tražio narod, koji je Demokratsku partiju socijalista (DPS), poslije 30 godina, poslao u opoziciju.

Mandić je kazao da su prethodnih dana dobili informacije, koje su veoma loše primljene u biračkom tijelu koalicije Za budućnost Crne Gore (ZBCG), da je Socijalistička narodna partija (SNP) delegirala pregovarača za konstituisanje manjinske vlade koju će podržati DPS.

On je dodao da je SNP bila članica koalicije ZBCG, i da su svi zajedno obećali građanima da niko od njih neće praviti bilo kakav dil sa DPS-om i predsjednikom te stranke Milom Đukanovićem.

Prema riječima Mandića, nedozvoljeno prekrajanje izborne volje se nastavlja.

„Kako vidimo da naši partneri iz koalicije ZBCG ipak razmišljaju kako da se konstituiše vlast suprotno ljudima koji su nas glasali, da je URA-i svejedno da li je sa nama ili DPS-om, donijeli smo odluku da im uputimo opomenu i izlaskom na ulice kažemo da ne pristajemo na to i da ćemo se vaninstitucionalnim i institucionalnim sredstvima boriti protiv prekrajanja izborne volje”, naveo je Mandić.

On je kazao da više od deset hiljada ljudi čeka poziv da izađu na 17 punktova, zadrže se sat i po i “kažu da ne prihvataju da se ukrade ono što su mukotrpno stekli 30 avgusta 2020. godine”.

Mandić je rekao da DF ima ozbiljan plan kojim, kako je naveo, neće dozvoliti ni da Vlada Zdravka Krivokapića priprema naredne izbore, niti manjinska vlada Dritana Abazovića.

On je dodao da ulažu napore da se u okviru parlamentarne većine, plus autentični predstavnici nacionalnih manjina u Crnoj Gori, konstituiše vlast koja bi mogla da funkcioniše.

„Ako do toga ne dođe, mi svakako imamo rješenje za svaku datu situaciju“, kazao je Mandić.

On je rekao da će sjutra ujutro obavijestiti javnost gdje će biti blokade.

“To je samo akcija opomene”, dodao je Mandić.

On je naveo da će u Podgorici biti tri punkta.

Na pitanje da li će vršilac dužnosti predsjednika Skupštine Strahinja Bulajić 1. marta zakazati sjednicu na kojoj bi se birao predsjednik parlamenta, Mandić je odgovorio odrično.

“Upravo smo došli iz kabineta Bulajića i mogu da vam odgovorim da neće zakazati Skupštinu 1. marta”, naveo je Mandić.

On je dodao da će se Bulajić oglasiti u narednih par dana u vezi sa tim pitanjem.

“Bulajić je čestit, častan i hrabar čovjek. On je potpredsjednik Nove srpske demokratije i sve što odluči DF, znam da će ispoštovati”, poručio je Mandić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije