fbpx
NaslovnicaCrna GoraŠibalić bronzana u Mađarskoj

Šibalić bronzana u Mađarskoj

Podgorica, (MINA) – Crnogorska reprezentativka u streličarstvu, Mina Šibalić osvojila je bronzanu medalju u disciplini olimpijski luk na 70 metara na posljednjem, četvrtom takmičenju Centralnoevropskog kupa u mađarskom Tapiošzentmartonu.

Sezonu je u generalnom plasmanu tog takmičenja, koje je okupilo streličare iz 11 država, zaršila kao drugoplasirana.

“U tom periodu Šibalić je učestvovala na osam međunarodnih turnira sa kojih je donela po dvije zlatne i srebrne i tri bronzane medalje. U niz njenih uspjeha treba uvrstiti i osvajanje kvote za učešće na Evropskim igram u Minsku. Na tim takmičenjima dva je puta popravljala državni rekord, što je u isto vrijeme i njen lični”, saopšteno je iz njenog štaba.

Privatna arhiva

Navodi se da joj na putu ostvarenja najvećeg sportskog dostignuća, učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju, predstoji Gran pri u Berlinu i Evropsko prvenstvo u Antaliji.

“U trening procesu za ostvarenje tih ciljeva, neophodna je stručna pomoć, koju je Šibalić već ostvarila sa selektorom italijanske reprezentacije. Bolja oprema, kao i finansitanje odlazaka na medjunarodna takmičenja, su deo neophodnih preduslova za što boljim plasmanima”, piše u saopštenju.

Navodi se da Šibalić do kraja privodi kraju studije na Mašinskom fakultetu u Podgorici.

Saopšteno je da je državno prvenstvo Crne Gore, koje je na programu 29. septrmbra, prilika za novi državni rekord.

Najčitanije

Elektroprivreda šampion, kolo prije kraja obezbijedila trofej

Podgorica, (MINA) - Šahisti nikšićke Elektroprivrede pobjedom protiv Herceg Novog, kolo prije kraja Premijer...