fbpx
NaslovnicaCrna GoraRudović: Borba protiv korupcije pretvorila se u farsu

Rudović: Borba protiv korupcije pretvorila se u farsu

Podgorica, (MINA) – Inkriminacija nezakonitog bogaćenja javnih funkcionera nužan je korak koji crnogorsko društvo mora da preduzme, ocijenio je poslanik Demosa Neđeljko Rudović, dodajući da se borba protiv organizovanog kriminala i korupcije pretvorila u farsu.

Poslanici Demosa Rudović i Miodrag Lekić predložili su dopunu Krivičnog zakonika uvođenjem novog krivičnog djela – nezakonito bogaćenje, koji će pred parlamentom na narednoj sjednici.

U Predlogu zakona o dopuni Krivčnog zakonika navodi se da će onaj ko protivpravnim iskorišćavanjem službenog položaja ili ovlašćenja, za vrijeme obavljanja dužnosti ili dvije godine nakon njenog prestanka, ostvari imovinsko bogaćenje koje ne može da opravda svojim prihodima ili na drugi način, biti kažnjen zatvorom od jedne do osam godina, kao i novčanom kaznom.

Učinilac će biti kažnjen zatvorom od dvije do 12 godina i novčanom kaznom, ako djelom pribavljena imovinska korist prelazi 30 hiljada EUR, dok će onaj ko učestvuje u prikrivanju nezakonitog bogaćenja biti kažnjen zatvorom od jedne do osam godina i novčanom kaznom, navodi se u Predlogu zakona.

“Evidentno je da se borba proitiv organizovanog kriminala i korupcije pretvorila u farsu. Problem je samo što je ta farsa postala opasna po život svakog građanina Crne Gore koji se kreće ulicama svog grada, a korupcija je odavno opasna po crnogorski budžet”, kazao je Rudović agenciji MINA.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije