fbpx
NaslovnicaCrna GoraRodić: Rano govoriti o izručenju južnokorejskih državljana

Rodić: Rano govoriti o izručenju južnokorejskih državljana

Podgorica, (MINA) – Advokat južnokorejskih državljana Do Kvona i Hond Čan Juna, Goran Rodić kazao je da je još je rano govoriti o tome da li će i kojoj državi njegovi branjenici biti izručeni.

Osnovni sud je danas, prvostepenom presudom, osudio Do Kvona i Hond Čan Juna na po četiri mjeseca zatvora zbog krivičnog djela falsifikovanje isprava.

Rodić je novinarima, ispred Osnovnog suda nakon izricanja presude, kazao da će presuda biti izrađena u zakonskom roku od 30 dana.

“Nešto bliže o tome šta ćemo uraditi kada dobijemo presudu, znaćemo nakon konsultacija sa našim klijentima po pitanju eventualnog izjavljivanja žalbe na odluku”, rekao je Rodić, podsjećajući da je u toku ekstradicioni postupak u kojem je njegovim branjenicima takođe određen pritvor.

Upitan kako će izgledati taj ekstradicioni postupak i da li će Do Kvon i Hond Čan Jun biti izručeni Južnoj Koreji ili Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), Rondić je odgovorio da je ekstradicioni postupak potpuno nezavistan od postupka pred Osnovnim sudom.

“Još je rano govoriti o tome da li će i kome biti izručeni. Dobili smo obavještenje od suda da bi konačno sjutra trebalo da dođemo u posjed i da se upoznamo sa ekstradicionim spisima, pa tek onda možemo da nešto pričamo na tu temu”, rekao je Rodić.

On je, upitan da li je Do Kvon u petak tokom saslušanja odgovorio da li je poslao pismo o navodnom finansiranju kampanje lidera Pokreta Evropa sad Milojka Spajića, odgovorio da su obavezani da sadržaj saslušanja ne dijele u javnost.

“U odnosu na sve spekulacije koje su se pojavljivale u medijima od 5. juna do tog dana, a koje su se prije svega se odnosile na evenutalno nezakonito finansiranje političkih kampanja, već sam rekao da je on (Do Kvon) to negirao. A izjašnjavao se detaljno tužiocu o pismu, sadržaju pisma, ko ga je pisao i kako je nastalo”, kazao je Rodić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Živković: Zabrinutost zbog najavljene rekonstrukcije Vlade

Podgorica, (MINA) – Demokratska partija socijalista (DPS) zabrinuta je povodom najava o rekonstrukciji Vlade,...